Ministrul Sănătății, asigurări privind vaccinul pentru rujeolă

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în țară săptămâna viitoare

„În momentul de față, (…) deja sunt, la Direcțiile de sănătate publică, cantitățile de vaccin hexavalent și cantitățile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce privește vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în țară”, a declarat ministrul Sănătății, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanți ai companiilor farmaceutice din România.

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluțiilor pentru îmbunătățirea managementului achizițiilor și al distribuirii vaccinurilor.

„La inițiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenți în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii managementului atât al achizițiilor, cât și al distribuirii vaccinurilor. (…) Au fost abordate probleme legate de achiziție, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat și despre Legea vaccinării. (…) Aceasta este încă în transparență decizională și urmează să intre în citire, într-o ședință de Guvern”, a mai afirmat Bodog.

Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri și procedurile de notificare a Comisiei Europene.

„Prin Agenția Națională a Medicamentului am notificat toți distribuitorii și am oprit toate cantitățile de vaccin în depozite”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.