×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 25 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:47
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Întâlnire cu scântei
Ministrul Transporturilor, muștruluit în ședința de guvern

Premierul Mihai Tudose i-a atras atenția, vineri, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor.

Prim-ministrul i-a transmis ministrului că pe subiectul TAROM va avea o "discuție personală" cu el și cu managerul TAROM.

"Fiindcă tot vorbim de cifre extraordinare pentru România, avem și cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-ați prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM. Și mi-ați spus că vă asumați și că aveți încredere în el și că știe ce are de făcut. Așa este? ", l-a întrebat Mihai Tudose pe ministrul Transporturilor.

Cuc a confirmat că situația este cea prezentată de premier.

Premierul a continuat pe un ton critic: "Păi, eu să înțeleg că aveți încredere în el și împreună formați o echipă. Vă asumați ce e acolo, 104 milioane pierdere pe șase luni ? CFR Marfă — pierdere, CFR Călători — pierdere. Înțeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie", a spus Tudose.

Ministrul Transporturilor a spus: "Bun !" și a vrut să continue, dar a fost imediat întrerupt de Tudose: "Nu știu ce vedeți bun în asta".

Cuc a explicat motivele pierderilor înregistrate de TAROM.

"Aș vrea să fac următoarele mențiuni. Într-adevăr pierderile de la TAROM sunt cele pe care le-ați amintit, dar trebuie să ținem cont de următorul fapt. TAROM a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor și, totodată, în urma unor decizii comerciale, care au fost luate în anul 2016, anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de față se reiau și datorită capacităților noi de zbor. Au avut și diverse probleme tehnice la aeronave, care, practic, au redus numărul de aeronave, lucruri pe care încercăm să le remediem. Știți foarte bine că s-a lansat procedura de achiziție pentru trei avioane de lung curier, numai pentru a preveni și a preîntâmpina aceste pierderi, a crește profitul companiei. Și nu se vor opri lucrurile aici, care și le-a propus actualul management al companiei. Va urma și o serie de evaluări ale personalului de la TAROM și, bineînțeles, și disponibilizările care se impun în perioada următoare", a explicat ministrul de resort.

Premierul nu s-a declarat convins de spusele lui Cuc și a spus: "Dați-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce îmi spuneți pe tema asta.(...). Adică, după ce avem pierderea asta, după ce mai luăm avioane, ultimul punct de pe care-l aveți în vedere este să faceți o analiză a funcționării, a eficienței...Cu aia trebuia să începeți, domnule ministru".

Ministrul a răspuns: "Vă amintesc că managementul de la TAROM, noul management, s-a instalat în luna februarie". Tudose l-a întrerupt: "Am înțeles și i-ați prelungit dumneavoastră...vreți să o luăm defalcat pe luni ? Mulțumesc".

"Vom avea și o altă discuție pe tema asta, personală, poate și cu domnii manageri de acolo. (...) El și-a luat leafa în fiecare lună, nu ? Și noi, toți ăștia din sală, trebuie să plătim 104 milioane de lei, pierderea de la TAROM, pe leafa lui. E în regulă", a mai spus premierul.

Tudose l-a criticat pe Cuc și pentru faptul că reprezentanții desemnați de Ministerul Transporturilor să supravegheze stadiul lucrărilor pe șantierele de construcție a autostrăzilor nu au făcut o verificare la fața locului.

"Dumneavoastră știți că cei care au fost desemnați de dumneavoastră în urma discuției de acum două luni, o lună jumătate, la minister, ca responsabili din partea ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi, să se ducă acolo, nu a fost niciunul? Vă spun eu", i-a spus premierul ministrului Transporturilor.

Cuc a afirmat: "Domnule prim-ministru, eu vă spun că, personal, m-am deplasat pe șantier", dar a fost întrerupt de Tudose: "Nu, nu, nu vorbesc de dumneavoastră, că dumneavoastră ați fost, dar nu ați fost pe toate".

"Trebuia ca niște oameni din minister să se ducă acolo, nu a fost niciunul ", a spus premierul.

Cuc a afirmat că va analiza situația și va lua măsurile care se impun. "Eu discut cu directorul de la companie, de la CNAIR, și dânsul m-a informat că în permanență s-a aflat un reprezentant, fie de la DRDP-ul care... ", a spus ministrul.

Premierul l-a oprit din nou: "V-a informat prost. Noi am verificat acolo dacă a fost cineva, nu a fost nimeni. În ultima săptămână cu asta s-au ocupat niște oameni din clădirea asta și au constatat că nu a fost nimeni, nicăieri, niciodată. Eu înțeleg că e cald, că sunt vacanțe".

Paul DumitrescuPublicat Vineri, 18 august 2017
1654
 | 2
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
TREBUIA SA SI DEA DEMISIA IMEDIAT,,,, OM FARA ONOARE VREA SCAUN DE MINISTRU
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
ctin tanase
0
dl PM are vreo 2 metri , voce tunatoare, si-i domina pe toti. si cu asta ce-am facut?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
cand va luati de treaba?
0
dle PM, i-al pe dl ministru, mergeti la CNAIR, stati acolo zi si noapte 3zile, o saptamana si rezolvati problema pitesti-europa. ce rezolvati cu un searbad dialog in sedinta de guvern? ce prioritate aveti inafara de autostrada, catedrala mantuirii?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
lili
0
Dupa mustruluiala PUBLICA a lui Mihai Tudose din sedinta de Guvern la adresa Minsitrului Cuc, din puscarie Vantu comenteaza cu umor la adresa lui Tudose: "Mihai Tudose, un figurant plin de ifose, un cabotin de bodegă care vorbește fără să zică, iar când zice o face „ca să-l vadă mahalaua și să crape toți”. Firi simțitoare și pline de nevoi, televiziunile de știri se întrec în a se extazia în fața grosolăniilor acestui neica- nimeni de obor. Tehnica de a călca în picioare un fraier atunci când ești într-un anturaj, pentru a te face temut și respectat de ceilalți, poate fi valabilă doar dacă fraierul nu este un ministru al statului care are ditai aparatul în subordine și care aparat va face pipi cu boltă în capul fraierului atunci când acesta „își va permite” să-l pună la treabă”, a scris Vîntu pe Facebook. Însă nu s-a oprit aici. Afaceristul care acum este după gratii l-a luat în vizor şi pe ministrul Educaţiei, despre care a spus că „are privirea unui bou” şi că vrea să îi pregătească pe tineri pentru „comunismul” trecut. „Cu un chip de UTC-ist ratat și privirea unui bou pus pe tânjeală, agramatul ajuns ministru al Educației și-a propus să impună o curriculă școlară care pregătește pe tinerii capitaliști de mâine, pentru comunismul de ieri. Ca să bagi manuale de sport și de dirigenție în programa școalară trebuie să fii ori șpăgar, ori prost, ori amândouă”, a mai adăugat Vîntu. Nici ministrul Turismului nu a scăpat de critica dură a afaceristului, acesta considerând-ul un „berbec” „Berbecul de la Turism o comite din nou. După ce s-a bucurat de un enorm succes cu acea dizertație despre fenomenologia oii, acest subtil și profund exeget a lui Hegel a mai descoperit un adevăr care ne-a produs o revelație în grup: imaginea României este sluțită de presă”.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Csalas
0
Mare barbat dl. Tudose, se vede ca are scoala vietii in el. Mustruluiala facuta in direct rotofeiului de la Transporturi fara o implicare aplicata asupra dezastrului de la Tarom, CFR Marfa si CFR Calatori ca sa nu mai vorbesc despre "statul in stat" numit CNAIR - nu are decat o valoare de imagine aratand ca prim ministrul se intalneste cu ministrii sai numai in sedintele de guvern. Daca te duci pe aeroportul din Frankfurt vei vedea ca 90 % din curse sunt operate de Lufthansa, la Istanbul majoritatea zborurilor sunt operate de Turkish Airlines, numai la Bucuresti Tarom renunta la cursele devenite traditionale din si catre Italia, Spania, zona golfului in favoarea companiilor straine. Managementul pagubos intentionat al fostilor manageri - in toti anii acestia - a dus la situatia fara precedent in care Tarom merge in paguba in contextul in care aeroportul inregistreaza cifre record de trafic de calatori. De fapt , deviza " vindem tot daca ne intra si noua ceva in buzunar " , a dus la saracirea tarii de catre toti cei ce s-au perindat pe la Cotroceni, guvern, servicii , parlament caci aproape toti s-au dovedit a fi numai niste marionete spaguite de grupuri de interese straine interesului national romanesc.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Santa Klaus
0
Este cel puțin a doua oară când premierul face mincinos un ministru al său, zicând că nu crede ceea ce i se spune oficial. iar acest ministru nu a demisionat, sau nu este demis. E culmea cu mândria și onoarea la român.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
lio mars du tramvai
0
dupa aia au plecat la un sprit. "ba, ne da criticala la a3 si la cotidianul ,i-am aburit pe tolomaci"
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
faceti-va ca va criticati ma!
-1
In acest guvern e la moda mustruluiala.Prea se dusese naibii încrederea in comunism si pui de meletean.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
ipse
+4
Circ gratuit,ce da bine la poulime.Si Tudose cat si Cuc-ul stiu motivele adevarate in privinta TAROM-lui,dar se fac ca ploua.Cat despre autostrazi ,pana nu se desfiinteaza CNADR,in veci nu vom avea o autostrada ca lumea in Romania.Le-au trecut prin maini miliarde de euro, cu rezultate zero.Rad pana si aia din Guineia de noi si premierul si ministrul ce face ? Ii pupa-n continuare si bani fara numar ,ca la manelisti .Romania a avut parte numai de incompetenti la conducere si corupti pana la prasele,iar "rezultatele" se vad fara a afecta pe nimeni.Ma asteptam ca DNA-ul sa se autosesizeze,dar ei sunt ocupati cu politicul !
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
lili @ ipse
+2
Corect, uite ce scrie Stelian Tanase: "Constatam cu un amic mai acid că nimic – doar tăieri de panglici, discursuri sforăitoare, apariții in talkshowuri, promisiuni deșarte. Km de autostradă nexam, legi absolut necesare niet, atragerea de fonduri UE nu, investiții nici atît. Etc. In acest timp corupția este cît casa, spitalele in paragină, standardul de viață fff jos. Mai mult de jumătate din gospodării nu au apă curentă, trenul merge mai încet ca acum 100 de ani (apropo de centenar). Avem un deficit de educație și grad de civilitate maxime. La schimb, țara a fost devalizată de profitori în complicitate cu bravii noștri decidenți. La asemenea ceremonii liderii noștri se arată cu mult fason. Ai ce vedea. Drapele, secretare drăguțe, țuțeri, agenți secreți, generali în uniforme de paradă cu tone de decorații, nave de război, fanfare. E un spectacol di granda. Poporul se bucură, mai ales copiii. Asta se și urmărește în esență – să fim infantilizați. Este circul de care are nevoie populația, că pîine tot nu prea are și cînd o găsește e amară. Așa că tot mai bine e în Occident. 20% din populatie deja a aflat din experiență proprie. Cea mai amară pîine este cea din țara ta. Alor nostri NU le e rușine că deși sunt prin Parlament de măcar două decenii – mulți dintre ei – nu au lăsat ceva în urma în afară de vorbe deșarte. Semne cu mîna pe scara avionului, îmbrățișări și pupături pe obraji cu înalți oaspeti, etc. In restul timpului și-au umplut buzunarele. Tuturor acestor lideri le datorăm copioasa rămînere în urmă de care suferim. Înapoierea este greaua povară a acestei clase politice ridicată după 1989. Nu vreau deloc să mă las atins de butaforia asta a ceremoniilor, declaratiilor si festivităților. E propagandă ieftină menită să cosmetizeze realitatea și să ascundă adevărul – rămînerea in urma, sărăcia țării, dublate de corupția, cinismul și indiferența politicienilor.", a scris Stelian Tănase pe Blog.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
white fox
+1
Good bye Cucule!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 4 minute