Mircea Băsescu, 4 ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat vineri de Tribunalul Constanța la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la magistrați. În același dosar, Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare. Instanța a dispus de asemenea confiscarea sumei de 265.000 euro de la aceștia.

Totodată, judecătorii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat și a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lor, precum şi măsura controlului judiciar.

Din pedepsele celor doi urmează să se scadă perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iunie 2014 până în 24 iunie 2015.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Fratele lui Traian Băsescu este acuzat în acest dosar că a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.