Mircea Băsescu a intrat pe lista cumetrilor lui Bercea Mondialu’, alături de Stolojan, Maria Huza şi alte personaje cheie din administraţie

„Cercul select” al naşilor lui Judecător, Prinţişor şi Televizor – scrie EVZ – cuprinde magistraţi, politicieni şi personaje cheie din administraţie. Personaj controversat, Bercea Mondialu’ (Sandu Anghel), cumătrul lui Mircea Băsescu, şi-a ”sudat”, de-a lungul timpului, relaţii solide în justiţie şi politică. Printre cei care i-au botezat copiii lui Bercea Mondialu’ se numără Theodor Stolojan, Gabriel Diaconu – fostul viceprimar din Slatina, şi fostul prefect de Olt – Nicolae Grădinaru, dar şi magistraţi precum Maria Huza – fosta preşedintă a Tribunalului Bucureşti, sau Gheorghe Brenciu – care a ocupat funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, scrie EVZ.

În anii ’90, clanul ţigănesc condus de interlop a făcut avere din vânzarea fierului vechi furat, pur şi simplu, din vechile silozuri ceauşişte din Drăgăşani, Caracal şi Slatina, din şinele CFR şi din sistemul de irigaţii al râului Olt construit pe vremea lui Ceauşescu. Acum, afacerile clanului se ramifică în două zone de interes: camăta şi comerţul cu maşini de lux aduse în ţară printr-o filieră bulgară. Citește mai mult pe EVZ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.