Mircea Băsescu rămâne în arest

Mircea Băsescu şi intermediarul în „afacerea mondială”, Marian Căpăţână au fost aduşi, marţi, la Curtea de Apel Constanţa, unde se judecă contestaţia acestora la decizia Tribunalului Constanța, care le-a refuzat eliberarea din arest preventiv.

UPDATE Instanța a decis că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia Tribunalului Constanţa, care în urmă cu o săptămână a respins solicitările de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă, formulate de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Mircea Băsescu pare slăbit, avocatul fratelui președintelui, Nelu Traşcă, a spus marți dimineață: „Nu sunt condiţii extraordinare în arest, dânsul are o vârstă şi anumite boli”.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.