Mircea Dinescu, la Festivalul „BOOKCITY Milano” 2015

În perioada 22–25 octombrie 2015 va avea loc Festivalul Internaţional de Literatură „BOOKCITY Milano”, un festival literar tânăr, dar care se bucură de un impresionant succes la public, în presa scrisă şi în mediile de specialitate. Desfăşurându-se la Milano, oraşul care găzduieşte unele dintre cele mai importante edituri italiene, festivalul îşi propune să promoveze pe scară largă unul din simbolurile locale – cartea – şi actanţii direct implicaţi în universul cărţii: scriitorii, editorii, traducătorii, criticii literari şi, nu în cele din urmă, cititorii. Pe durata celor patru zile de festival, în diferite locaţii din oraş, vor avea loc sute de evenimente literare dedicate tuturor vârstelor: întâlniri cu scriitorii, prezentări de carte, lecturi, spectacole, expoziţii, ateliere de lectură sau de creative writing.

La ediţia 2012, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a susţinut participarea scriitorului Vasile Ernu, la ediţia 2013 pe cea a scriitoarei şi poetei Nora Iuga, iar la ediţia 2014 pe cea a scriitoruluiBujor Nedelcovici. La ediţia din acest an, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va susţine participarea poetuluiMircea Dinescula #BCM 2015.

Vineri, 23 octombrie, începând cu ora 18.30,la Palazzo delle Stelline, va avea loc evenimentul literar Tutti a tavola! EUNIC Milano per BookCity 2015/ Cu toţii la masă! EUNIC Milano pentru BookCity 2015.Dialogul european cu tema Hrana prin intermediul literaturii este organizat de membrii cluster-ului EUNIC Milano în colaborare cu organizatorii festivalului BookCity Milano şi Expo Milano 2015.

Alături de poetul Mircea Dinescu vor participa scriitorii: Anna Grosmanová (Cehia), Wojtek Radtke (Polonia), Uwe Timm (Germania), Yanet Acosta(Spania) şi Bénédict Beaugé (Franţa). Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Allan Bay. Cu această ocazie, poetul Mircea Dinescu va prezenta 15 poezii din ultimele volume apărute anul trecut la Editura Litera: „Întoarcerea barbarilor” şi „Vino în rochia ta simplă de stambă„, poezii traduse de Prof. Roberto Merlo de la Universitatea din Torino.

Responsabil proiect: Mihai Stan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.