Mircea Duşa „reiterează” colaborarea cu China în domeniul învăţământului militar

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți cu omologul său chinez, generalul Chang Wanquan. Cei doi miniștri au apreciat cooperarea în domeniul economic, cultural, comercial și științific dintre cele două țări, anunţă MApN într-un comunicat de presă.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit marţi, 30 septembrie, cu omologul său chinez, generalul Chang Wanquan. Cei doi au evocat relaţiile de prietenie dintre România şi China şi faptul că anul acesta se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relaţiilor de diplomaţie bilaterale.

„Cei doi miniştri au apreciat cooperarea în domeniul economic, cultural, comercial şi ştiinţific dintre cele două ţări”, arată sursa citată.

„Pe timpul discuțiilor a fost reiterată colaborarea în domeniul învățământului militar cu privire la organizarea cursurilor de limbă chineză la Universitatea Națională de Apărare”, mai precizează comunicatul citat.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se află în vizită în Republica Populară Chineză la invitația omologului său.

După întâlnirea cu ministrul apărării chinez, generalul Chang Wanquan, ministrul Mircea Duşa va participa la o recepție organizată de președintele chinez Xi Jinping cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze.

Luni, Mircea Duşa s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale chineze, generalul Xu Qiliang, prilej cu care cei doi s-au arătat gata să întărească cooperararea militară româno-chineză. Gestul a fost criticat în media de la Bucureşti, iar deputatul Remus Cernea a anunţat că va cere explicaţii în Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.