Mircea Geoană, precizări despre acordul cu PNL

PSRO şi PNL vor semna un acord post-electoral pentru alegerile locale, a anunţat duminică senatorul Mircea Geoană, liderul PSRO.

„Suntem deschiși pentru stabilirea de acorduri de guvernare și de majorități post electorale cu partide care doresc să vină în întâmpinarea crezului și priorităților noastre. Este vorba de PNL, de alte formațiuni de talie poate mai mică, că e vorba de platforme civice, de cetățeni care doresc să reprezinte adevărata schimbare. Decizia noastră este să intram într-o discuție post electorală și un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit să-l facem în perioada imediat următoare”, a declarat Geoană.

„Nu este vorba de o alianţă politică, este vorba de un acord politic post-electoral. Mergem pe liste proprii, avem candidaţi proprii, avem oferta noastră politică, suntem un partid de centru stânga modern, suntem social-democraţi moderni. Liberalii au altă doctrină, foarte bine. Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut”, a explicat Mircea Geoană.

Acordul presupune „tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului şi după ziua votului”. Susţinerea candidaţilor celuilalt partid se face, potrivit acordului, doar dacă sunt alegeri locale în două tururi de scrutin, a susţinut Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.