Mircea Ionescu Quintus: Îmi plec fruntea în faţa Regelui Mihai

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat miercuri, după anunţul retragerii din viaţa publică a Regelui Mihai, că îşi pleacă fruntea în faţa acestuia, apreciind că destinul României, dar şi al lui personal sunt strict legate de acţiunile Majestăţii Sale.

”Îmi amintesc foarte bine că una din primele mele reacţii publice am făcut-o la 8 noiembrie 1945, când am participat la manifestarea de protest şi de solidaritate cu Majestatea Sa, la Ploieşti. Aşa s-a întâmplat să înceapă viaţa mea, cu o primă arestare, chiar la o participare, dar nu numai că am participat, am condus manifestarea de aici pentru acest tânăr rege de atunci şi atât de bătrân astăzi şi de stimat la noi şi în toată lumea şi mai ales în familiile regale din Europa”, a declarat, pentru Mediafax, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal susţine că destinul României este strict legat de acţiunile Regelui Mihai.

”Am trăit foarte mult în paralel, ne-am cunoscut, fără îndoială, am fost la dânsul invitat în vizită de mai multe ori. În ultimul timp, de când nu mai este în ţară, mă rog, interesul familiei regale nu s-a mai manifestat în privinţa mea şi era normal, dar trebuie să spun că istoria ţării noastre şi destinele ţării şi poporului nostru sunt atât de strâns legate de viaţa şi de atitudinile sale, încât, ca orice român, astăzi, atât de bătrân ce sunt, trebuie să-mi plec fruntea, să îi mulţumesc şi să-i urez în această viaţă, mai puţin publică, sănătate şi să fie multă, multă vreme în fruntea Casei Regale din ţara noastră”, a mai precizat Mircea Ionescu Quintus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.