Mirel Rădoi şi-a dat demisia de la FCSB

Mirel Rădoi a anunţat după meciul cu Astra că nu mai antrenează echipa. Este posibil să ocupe o funcţie administrativă la FCSB. Palmaresul lui Rădoi în acest an.

Demisia din minutul 90+4

Experimentul lui Gigi Becali, ungerea lui Mirel Rădoi antrenor la echipa pe care o păstoreşte, s-a încheiat în minutul 90+4 al meciului FCSB – Astra Giurgiu, când stoperul oaspeţilor Găman, nemarcat în careul mare, a reluat în poartă mingea venită din corner şi a parafat victoria liderului în derby-ul desfăşurat pe arena din Trivale. Încă de joi au existat semnale că Rădoi este pe picior de plecare. Totul după o discuţie mai aprinsă – amănunte nu au transpirat – cu finanţatorul echipei. „Epoca” Rădoi a reprezentat un fisco pentru campioana en titre a României. Este foarte greu de decelat în acest moment dacă situaţia deplorabilă în care se află în acest moment FCSB (unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii 40 de ani) este cauzată în primul rând lui Rădoi (venit pe bancă direct din „iarbă” – şi aia una artificială din zona Golfului şi fără o minimă pregătire de specialitate) sau lotului mediocru al roş-albaştrilor, cel mai slab din ultimii 60 de ani. Credem că au contat în egală măsură amândouă, dar în ceea ce priveşte (non)valoarea lotului, aici vina principală aparţine lui Gigi Becali. Care din motive care ne scapă a adus fotbalişti la „kilogram”. A încercat să meargă pe principiul „low cost” şi a obţinut rezultate „low cost”. Nu este exclus ca Becali să se fi lăsat influenţa şi de titlurile de tabloid ale oficioaselor de sport, care anunţau ce „nume stelare” are FCSB în vizor, nume, multe dintre ele bune pentru Voluntari sau Chiajna, dacă nu direct pentru liga a II-a.

Palmaresul epocii „Rădoi”

Mirel Rădoi a preluat echipa după ce aceasta a realizat „tripla”: campionat, cupă, cupa ligii. Gigi Becali a renunţat la antrenorul Constantin Gâlgă (şi el adus ca soluţie low cost, în urma plecării intempestive a lui Reghecampf), deşi nimeni nu ar fi schimbat banca tehnică după o „triplă”. Dar este posibil ca Gâlcă să nu fi răspuns prompt de fiecare dată la „telefoanele din lojă” şi mai este posibil ca patronul să nu fi înghiţit câştigarea titlului în urma …eşecului inexplicabil al celor de la ASA, care în ultima etapă au pierdut acasă în faţa retrogradatei Oţelul Galaţi. Care au fost rezultatele lui Rădoi, care conform regulamentelor:

Campionat: 8 victorii, 6 egaluri, 5 înfrângeri. Un palmares nefiresc pentru blazonul echipei şi mai ales într-o competiţie de un nivel foarte, foarte slab.

Europa: 2-0 (d) şi 2-3 (a) cu AS Trencin (tur II calificări LC); 1-1 (a) ţi 2-4 (d) cu Partizan Belgrad (tur III calificări LC); 0-3 (a) şi 1-0 (d) cu Rosenborg (play off EL).

Cupă: 1-0 (d) cu „U Cluj (Liga II); 1-1 (5-2 d.p.) (d) cu FC Baia Mare (Liga II)

Cupa Ligii: 1-0 (a) cu ACS Poli Timişoara

Trăgând linie, şi ţinând cont de lotul avut la dispoziţie, de faptul că nu a avut dreptul să conducă echipa din teren (sarcină revenită unui secund tot începător şi „low cost”, Nicolae Dică) se poate spune că palmaresul nu este chiar aşa de negru. Acum 3 sau 4 ani, un astfel de palmares ar fi reprezentat o catastrofă, dar acum, el este pe linia „trasată” de patron.

Cine vine?

Imediat după meciul de la Piteşti, Rădoi a declarat pentru Dolce TV, că i-a rugat pe actualii colegi din staff, Dică şi „Ţiţi” Dumitriu să rămână la echipă, cel puţin până la închiderea sezonului. Nu ştim care va fi decizia patronului. Oficioasele de sport au şi făcut „lista scută”, cu deja eternii Reghecampf, Olăroiu şi Piţurcă. Nu credem că vreunul dintre ei va veni în acest moment să preia o echipă care nici măcar nu este sigură că va juca în play off. Credem că va fi o variantă „de avarie” şi tot una „low cost”.

Ultima oră Becali a anunțat numele noului antrenor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.