MISA a luat foc

Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească țara fără nicio restricție, prin urmare, dacă a ales să facă asta, nu se poate spune că a fugit, afirmă MISA într-un comunicat de presă, reclamând „noi abuzuri” și o „vânătoare” împotriva acestuia.

„La numai șapte zile după ce a fost eliberat din închisoare, iată că Gregorian Bivolaru se confruntă cu noi abuzuri ce sunt flagrante. În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuțiilor acestuia și îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua „vânătoare” pe care a declanșat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar”, spune Biroul de presă MISA, în comunicat.
Reprezentanții MISA mai precizează că mandatul „bizar” de arestare preventivă a fost emis „într-un mod ciudat” fără ca lui Gregorian Bivolaru să i se prezinte în prealabil acuzațiile care i se aduc și fără să fi fost citat.

„Este necesar să precizăm de asemenea că, în virtutea drepturilor sale firești ce au fost obținute cu ocazia eliberării condiționate, Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească țara fără nicio restricție, în cazul în care ar fi decis aceasta. Prin urmare, în niciun caz nu se poate afirma că „a fugit” din țară, așa cum se afirmă într-un mod răutăcios, tendențios și incorect”, se mai arată în comunicat.
Totodată, MISA adaugă că, pe baza informațiilor legale puse la dispoziție de către avocații lui Gregorian Bivolaru, în realitate, în mandatul de arestare preventivă emis de autoritățile finlandeze nu este vorba despre nicio persoană minoră.

Autoritățile din Finlanda au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Bivolaru. Acesta nu a fost găsit la domiciliul din judeţul Sibiu de polițiști şi se pare că ar fi plecat din ţară a doua zi după eliberarea condiționată din Penitenciarul Bistriţa. Bivolaru s-ar afla în Suedia. În prezent, liderul MISA este căutat de Europol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.