Misterul dezlegat al unei alianțe: ALDE – partidul lui Macovei

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a provocat stupoare joi pe scena politică, anunțând că s-a aliat cu M 10, formațiunea fondată de Monica Macovei. Totul a început cu un scurt comunicat al ALDE.

Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion”, preciza un comunicat al formațiunii conduse de Tăriceanu, remis Cotidianul.ro.

ALDE menționa că „această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie”.

Formațiunea lui Tăriceanu mai adăuga că „este reprezentantul cetăţenilor în Parlamentul României, care susține drepturile şi libertăţile cetăţenilor, idei ce sunt promovate și de către partidul M 10”.

Reacția M10…

După apariția comunicatului ALDE, M10 a negat într-o postare pe Facebook încheierea acestui acord, avansând posibilitatea ca secretarul general al partidului să fi semnat fără a avea mandat din partea formațiunii.

„Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Național, dezminte categoric informația din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Partidul M10. În mod evident, nu vom susține nici un candidat ALDE la alegeri.
Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni și dezinformări sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strâng în acest moment semnături numai pentru M10. Dacă se va confirmă faptul că secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecințele, fiind sancționat conform prevederilor Statutului Partidului M10″, a precizat M10 pe Facebook.

… și noua explicație a ALDE

În urma reacțiilor apărute, partidul lui Tăriceanu a transmis un nou comunicat în care invocă o discuție cu secretarul general M 10, menționând însă că nu a fost însoțită de semnarea unui acord între cele două formațiuni.

„Zilele trecute, a avut loc o întâlnire între conducerea ALDE și M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuală colaborare politică în perspectiva alegerilor parlamentare și sprijinirea candidaților ALDE. Această discuție nu a fost însoțită de semnarea vreunui acord între cele două partide politice„, a precizat ALDE în noul comunicat.

De-a lungul timpului, Macovei și Tăriceanu și-au adus reciproc nenumărate acuzații dure, astfel că alianța anunțată de ALDE a surprins pe toată lumea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.