Misterul pe care îl păstrează încă Francois Hollande

Președintele francez Francois Hollande păstrează încă misterul asupra unei eventuale candidaturi la alegerile prezidențiale din acest an, în condițiile în care peste o săptămână expiră termenul limită pentru înscrierea în cursa electorală, informează RT.com. citată de b1TV.

Potrivit jurnaliștilor de la Le Parisien, anturajul actualului șef de stat are pregătite 500 de sponsorizări pentru eventualitatea în care Hollande și-ar anunța candidatura.

”Acest om nu a închis niciodată vreo fereastră, între timp condițiile s-au schimbat”, a declarat un apropiat al liderului de la Elysée.

Hollande nu a anunțat nici măcar ce candidat va susține la acest scrutin. Potrivit Le Parisien, președintele le-ar fi cerut apropiaților săi să ”rămână grupați” și să nu se alăture nici lui Emmanuel Macron, nici lui Benoît Hamon, înainte de 20 martie.

Indiferent de decizia pe care o va lua Francois Hollande, acesta și-a asumat deja misiunea de a nu permite Frontului Național și candidatei Marine Le Pen de a câștiga alegerile.

”Ultima mea datorie este aceea de a face totul ca Franța să nu fie convinsă de un astfel de proiect”, a declarat Francois Hollande într-un interviu pentru ziarul Le Monde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.