Miting al fanilor steliști cu participare sub așteptări

Suporteri ai roș-albaștrilor au participat, sâmbătă, în mai multe oraşe, la un miting de susţinere a legitimităţii echipei FC Steaua.

Participarea la acțiune a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor. Numarul participanților la nivel national a fost de aproximativ 200 de persoane, conform unei estimări, în condițiile în care organizatorii se așteptau să fie prezenti cel puțin 15.000 de suporteri. La Sibiu spre exemplu, doar opt persoane s-au strâns, în Piața Mică, din municipiu la mitingul pentru susținerea clubului.

„Nu am venit aici pentru Gigi Becali sau pentru Armată. Am venit aici pentru că Steaua este numai una. Am ieşit în stradă pentru că echipa care joacă acum în Liga I, indiferent de cine este patronată, este echipa care a continuat istoria celei care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, în 1987 Super Cupa Europei şi tot palmaresul. Nu putem rupe o echipă în două (…) Armata în 2003 şi dat copilul spre adopţie şi acum în 2017 vrea să îl ia înapoi că vede că îi generează bani”, a spus unul dintre protestatarii din Oradea, citat de News.ro.

La sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis lui Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.