Miting de solidaritate cu eleva cu bentiţă tricoloră şi la Alba şi Cluj

Zeci de persoane, printre care şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, au participat vineri după-amiază la Alba Iulia la un miting de solidaritate cu eleva de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră, relatează Agerpres.

Printre cei care au participat la mitingul desfăşurat în faţa Palatului Administrativ s-au aflat şi prefectul Gheorghe Feneşer şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean (PP-DD), care au purtat eşarfe tricolore, la fel ca ceilalţi manifestanţi.

De altfel, organizatorii mitingului, membri ai Asociaţiei cultural-patriotice „Realitate şi adevăr” i-au înmânat prefectului o scrisoare deschisă adresată Guvernului României în care solicită Executivului „să impună autorităţilor locale din judeţul Covasna să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de ameninţări” la adresa elevei.

Cei peste 50 de participanţi au scandat „Unitate”, „Harghita, Covasna, pământ românesc” şi „Sabina, nu uita, Alba e de partea ta” şi au cântat „Deşteaptă-te, române” şi „Noi suntem români”. Aceştia au desfăşurat un imens steag tricolor, de peste 30 de metri.

Mitingul a fost autorizat şi s-a desfăşurat fără incidente.

Peste o sută de persoane de toate vârstele, între care membri ai organizaţiei Noua Dreaptă şi ai PRM, s-au adunat, vineri, în jurul orei 17.00, şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore, cocarde, banderole în culorile naţionale româneşti, transmite corespondentul Mediafax.

Ei au scandat „România, România” şi „Unitate naţională” şi au cântat imnul naţional şi Hora Unirii.

Oamenii au spus că au venit după ce au aflat de acţiune pe reţelele de socializare, dorind să-şi exprime solidaritatea cu eleva din Covasna care ar fi fost ameninţată după ce a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.