Mitingurile anti-Trump poartă marca înregistrată a lui George Soros

Absurditatea protestelor anti-Trump vine din faptul că ele s-au organizat chiar a doua zi după victoria clară a lui republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA în faţa lui Hillary Clinton. Zeci de milioane de oameni şi-au exprimat votul, iar acum cîteva sute sau mii de protestanţi vor să le pună sub semnul întrebării! Acesta este principalul element de identificare al protestelor organizate peste tot în lume de ONG-urile finanţate de miliardarul George Soros!

Ce atrage atenţia, în primul rînd, la aceste proteste anti-Trump este că au avut loc chiar în prima zi de după alegeri! Cine spune că ele sînt manifestări spontane ale unor oameni este naiv, căci doar cu o zi înainte aceştia se prezentaseră la urne şi au votat pe cine au vrut. Cineva i-a organizat pe manifestanţi, i-a adunat, le-a transmis mesajul de protest cu intenţia clară de a minimaliza înfrîngerea celui pe care l-a susţinut Soros! Dacă ne amintim, susţinătorii lui Clinton condamnaseră în timpul campaniei intenţia lui Trump de a organiza astfel de proteste în cazul în care va pierde aceste alegeri! Iar acum tocmai ei le organizează!

Trebuie să recunoaştem că este absurd ca 500 de oameni să protesteze împotriva votului exprimat de cîteva zeci de milioane de americani chiar a doua zi după scrutin! Dar, după cum veţi vedea, astfel de manifestaţii absurde au avut loc şi în România:

– în legătură cu exploatările de la Roşia Montană

– imediat după alegerile locale

– la suspendarea lui Traian Băsescu din 2012

– protestele de după Colectiv.

George Soros a finanţat protestele Roşia Montană, deşi era acţionar la „Gold Corporation”

Prima implicare ciudată a lui George Soros într-un mare miting în România a fost cea legată de exploatarea aurului de la Roşia Montană. Protestele spontane împotriva celor de la Gold Corporation şi Gabriel Resources, dar mai ales împotriva autorităţilor din România care păreau din ce în ce mai dispuse să cedeze în favoarea exploatărilor, au fost repede acoperite de implicarea unor ONG-uri finanţate de Soros: FDSC, „Asociația Pro Democrația”, „Expert Forum”, WWF Romania, „Active Watch”, „Asociația Miliția Spirituală”, ARC, APADOR-CH, SAR, „Freedom House”, „Institutul de Politici Publice”, „Asociația Salvați Bucureștiul”, „Centrul pentru Jurnalism Independent”.

Mulţi dintre noi n-am înţeles de ce ONG-urile lui George Soros susţineau astfel de proteste, ştiindu-se că miliardarul american era acţionar la Gold Corporation! Practic, el finanţa proteste împotriva propriilor interese? Ulterior, cînd Gold Corporation şi Gabriel Resources au anunţat că vor acţiona statul român la instanţele internaţionale, ne-am dat seama care era esenţa jocului dublu făcut de Soros.

Iată, de pildă, ce avea să scrie „Lumea justiţiei”: „Statul român poate fi obligat la plata unor daune record din cauza tergiversării proiectului Roşia Montană. Un comunicat al Gabriel Resources dezvăluie posibilitatea deschiderii unei acţiuni la Tribunalul Arbitral de la Washington. Eventualele daune, care pot fi şi de ordinul miliardelor de dolari, vor fi acoperite din buzunarele românilor. Recent, fraţii Micula au cîştigat procesul intentat României, obţinînd daune materiale de 250 milioane dolari”! Articolul din „Lumea justiţiei” este însoţit chiar de documentul emis de Gabriel Resources. Aşadar, ONG-urile lui Soros, prin implicarea în protestele împotriva exploatărilor de la Roşia Montană, nu au făcut altceva decît să sprijine interesele lui George Soros, care, în urma procesului intentat României, va cîştiga de la statul român mai mult chiar decît profitul exploatării!

Proteste la Bruxelles împotriva referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu

Mulţi dintre cititorii noştri îşi amintesc de Referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu şi despre Protestul organizat chiar la Bruxelles, unde a fost realizătă şi fotografia de mai sus. În fotografie apare dînd un interviu şi Carmen Păun ca protestar. Numai că, aşa cum am scris la vremea respectivă în cotidianul.ro, Carmen Păun a fost, în acelaşi timp, chiar realizatoarea reportajului pentru EuObserver.com:

Aşadar, Carmen Păun de la EuObserver era, în acelaşi timp, şi reporter, dar şi protestatar! În cartea noastră „Condicuţa cu agenţi”, Carmen Păun este inclusă în reţeaua de agenţi de influenţă a ICR-ului condus de H.-R. Patapievici, dar ulterior din documentele publicate de DCLeaks am aflat că site-ul EuObserver face parte din reţeaua finanţată de George Soros! Iată dovada:

Cu alte cuvinte, acel miting de protest de la Bruxelles împotriva votului a 7,4 milioane de români care decideau ca Băsescu să plece mai devreme acasă era pus la îndoială de un site finanţat de acelaşi George Soros!

Protestul Clotildei Armand a doua zi după alegerile locale

Ne amintim, de asemenea, de Protestul organizat în Piaţa Universităţii de USB chiar în timpul validării rezultatelor de la alegerile locale din acest an. La fel ca şi Protestele din SUA, acţiunea Clotildei Armand şi a lui Nicuşor Dan avea rolul de a pune sub semnul îndoielii rezultatul votului! Am scris şi noi în repetate rînduri că întreaga formaţiune condusă de Nicuşor Dan şi Clotilde Armand a beneficiat de fondurile lui George Soros, eroina USB fiind, în acelaşi timp, profitoarea puturoasei afaceri americane Bechtel, atît de păguboasă pentru România!

#Colectiv – un protest acaparat total de ONG-urile lui George Soros

Pentru români, protestul care a scos la iveală implicarea masivă a ONG-urilor lui Soros a fost cel de după tragedia de la Colectiv, care a dus chiar la căderea Guvernului Ponta şi instaurarea Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş!

Cotidianul a dezvăluit în acele momente apariţia fantomaticei asociaţii „Iniţiativa România”, care grupa mai multe ONG-uri finanţate masiv de George Soros: „Freedom House”, „Expert Forum”, „Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)”, „Institutul pentru Politici Publice (IPP)”, „Societatea Academică din România (SAR)”, „Centrul Român de Politici Europene (CRPE)”, „Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)”, „Fundaţia Comunitară Bucureşti”, „ActiveWatch”. După cum vedeţi, aproape toate aceste ONG-uri se regăsesc şi în Protestul RoşiaMontană!

Despre cine sînt aceste ONG-uri puteţi reciti în articolul nostru din cotidianul.ro.

Consultările de la Cotroceni cu ONG-urile lui George Soros

După demisia Guvernului Ponta, preşedintele a avut o rundă de consultări cu membrii aşa-zisei societăţi civile. La masa sa, au fost invitaţi tocmai reprezentanţii ONG-urilor finanţate de George Soros, unde regăsim aproape aceleaşi nume ca şi în Protestele descrise mai sus!

După cum se vede, toate mitingurile de protest descrise în acest articol (şi le-am luat în calcul doar pe acelea care se refereau la România!) au acelaşi marker: faptul că stau sub semnul implicării ONG-urilor finanţate de George Soros!

Iată, faţă în faţă, două ipostaze care spun multe despre trăsătura comună a acestor Proteste: Mitingul din Bucureşti după Colectiv şi Protestul Anti-Trump din New York:

Asemănările dintre acestea, precum şi informaţia că George Soros a fost între principalii finanţatori şi susţinători ai lui Hillary Clinton la alegerile din SUA, ne fac să tragem concluzia că şi protestele din America, organizate în mod ciudat chiar a doua zi după cîştigarea în mod detaşat a scrutinului de către Donald Trump, au marca înregistrată a lui George Soros, prin numeroasele ONG-uri pe care le finanţează peste tot în lume şi care, ori de cîte ori este necesar, organizează astfel de proteste în interesul direct sau indirect al miliardarului american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.