Mitu şi Begu, în faţa performanţelor carierelor lor

La dublu fete am încheiat socotelile cu Parisul. La dublu băieţi Mergea se va bate cu Tecău. Sharapova mai are un meci şi trece de Halep în clasamentul WTA

Begu vs nr 2 WTA

Irina Camelia Begu o are drept adversară pe numărul 2 actual din clasamentul general WTA, Petra Kvitova. Despre dificultatea meciului şi despre cine are prima şansă este inutil să mai vorbim. Cele două s-au întâlnit în premieră foarte recent, în sferturi la Madrid, unde cehoaica a câştigat cu 7-5, 6-3. Atunci Begu a lăsat impresia că joacă împotriva unui nume mare, nu împotriva unei jucătoare. În acest an, Kvitova are 23 de victorii şi 6 înfrângeri, iar Begu, 16 victorii şi 11 înfrângeri. La casele de pariuri, Kvitova are pentru victorie o cotă medie de 1.30, iar Begu de 2.90. Românca ar putea să dea lovitura, doar dacă joacă la capacitatea ei maximă şi nu va ţine cont că are în faţă nr.2 WTA. Kvitova este o jucătoare de top mai „umană” decât Serena şi Masha, şi a mai suferit eşecuri la jucătoare clasate dincolo de locul 30 WTA.

Elan vs experienţă uriaşă

Înaintea începerii turneului de la Roland Garros, Andreea Mitu şi Francesca Schiavone erau „vecine” în clasament: românca pe locul 99, italianca pe locu 92. După două tururi, ambele au făcut salturi importante în clasament, Schiavone sărind, datorită conjuncturii mai multe locuri în clasament, dar sunt în continuare în „acelaşi cartier”. Paradoxal, deşi au avut un parcurs similar la Paris şi sunt apropiate în clasamentul WTA, meciul este mai greu pentru Mitu decât este cel al lui Begu cu Kvitova. În primul rând Schiavone are în plus faţă de Mitu 13 ani de participări la competiţii de înalt nivel. În 2010, italianca a câştigat Roland Garros-ul, în 2011 a fost numărul 4 WTA. De multe ori, experianţa contează mai mult decât elanul şi forma bună a adversarei. Datele meciului de astăzi depind foarte mult de un aspect: cum s-au recuperat cele două jucătoare după meciurile de joi. Mitu a stat în teren cu Pliskova 2 ore şi 23 de minute, iar Schiavone, 3 ore şi 54 de minute în meciul cotra Kuznetsovei. Contra jucătoarei din Cehia, Mitu a avut un miral excelent şi drept punct de plecare, două înfângeri recente suferite de Pliskova în faţa Simonei Halep. Dacă Mitu realizează că italianca a suferit în această primăvară înfrângeri la jucătoare aflate între locurile 140 şi 225 WTA, şi nu va ţine cont de cartea de vizită a adversarei, atunci nu are cum să piardă victoria. Din contră, dacă va ignora aceste aspecte, nu va avea nicio şansă. Şi mai este ceva. Contra cehoaicei, Mitu a făcut un meci mare, dar primul serviciu a fost slab, a făcut şi 15 duble greşeli, iar numărul greşelilor neforţate a fost supărător de mare. Dacă se vor repeta aceste elemente, atunci înfrângerea nu va putea fi evitată. La casele de pariuri, cota medie pentru Mitu este 1.80, iar pentru Schiavone de 1.90. La dublu mixt, Tecău şi slovena Srebotnik au un dublu care de asemenea nu (mai) participă la probele de simplu. Veterana Martina Hingis este cea mai bună jucătoare de dublu feminin a momentului, iar indianul Paes este şi el un veteran al probelor de dublu. Cei doi au câştigat proba de dublu mixt la Australian Open în acest an.

Programul zilei

Arena Philippe-Chatrier

Ora 12.00: Irina Kamelia Begu (c.s.30 – #29 WTA) – Petra Kvitova (c.s 4 – #2 WTA)

Terenul 2

Ora 12.00: Andreea Mitu (#85 WTA) – Francesca Schiavone (#73 WTA)

Terenul 1

Ora 19.00: H.Tecău/Katarina Srebotnik (Slo) – Leander Paes (Ind)/Martina Hingis (Sui)

Una caldă, două reci

Vineri am avut în teren doar trei perechi cu participare românească, două la femini, una la masculin. Bilanţul zilei, una caldă, victorie a dublului din care face parte Florin mergea, înfrângeri la fete. Este adevărat, Begu a avut în faţă dublul cap de serie nr.8, iar Dulgheru pe cel care este cap de serie nr.5. Numai că la probele de dublu, capul de serie nu are întotdeauna aceeaşi valoare ca la simplu, pentru că de multe ori perechile nu sunt stabile, ele fiind de conjunctură. Deranjantă înfrângerea categorică a dublului format din Alexandra Dulgheru şi Magdalena Rybarikova. Rezultatul cald al zilei, este cel al perechii româno-indiene, Mergea/Bopanna (un dublu care participă la al 6 turneu şi are următoarea linie: 12 victorii, 4 înfrângeri) care s-a calificat în turul III (optimi de finală), dar, din păcate pentru palmaresul românesc, va juca împotriva perechii româno olandeze, Horia Tecău/J-J Roger. Rezultate:

  • I-C Begu/L.Arruabarrena (Esp) vs C. Garcia (Fra)/K. Srebotnik (Slo): 6-7, 4-6

  • A.Dulgheru/M.Rybarikova (Svk) vs S.Soler Espinosa/Torro Flor (Esp): 1-6, 0-6

  • F.Mergea/R.Bopanna (Ind) vs D.Young/A.Krajicek (SUA): 3-6, 6-3, 7-5

Sharapova în pas de defilare

Deja în turul III, se întâlnesc între ei capii de serie. Unde au mai rămas în cursă. Doar două semi-surprize am avut vineri, doi capi de serie inferiori au reuşit să treacă în turul IV, învingând capi de serie superiori. Ieri s-au jucat meciurile din partea a II-a a tabloului. În sferturile de finală vor juca învingătoarele din meciurile 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. Maria Sharapova are un adversar destul de accesibil, şi dacă va câştiga, va trece în faţa Simonei Halep în clasamentul WTA cu 10 puncte. Rezultate:

  1. Ana Ivanovic (#7) – Dona Vekic: 6-0, 6-3

  2. Ekaterina Makarova (#9) – Elena Vesnina: 6-2, 6-4

  3. Elina Svitolina (#19) – Annika Beck: 6-3, 2-6, 6-4

  4. Alize Cornet (#29) – Mirjana Lucic-Baroni: 4-6, 6-3, 7-5

  5. Flavia Pennetta (#28) – Carla Suarez Navarro (#8): 6-3, 6-4 !!

  6. Garbine Muguruza (#21) – Angelique Kerber (#11): 4-6, 6-2, 6-2 !

  7. Lucie Šafářová (#13) – Sabine Lisicki (#20): 6-3, 7-6

  8. Maria Sharapova (#2) – Samantha Stosur (#26): 6-3, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.