×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 03:53
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Mitul meditatorului Klaus Iohannis s-a prăbuşit
Ion Spânu
Ion Spânu

Nu înţeleg în ruptul capului de ce „Jos Guvernul!” este ceva bun pentru imaginea României, iar „Jos Iohannis!” este o tragedie sau o lovitură de stat! În fond, atît Guvernul, cît şi preşedintele sînt rezultatul unor alegeri libere, iar pentru amîndouă instituţiile există cadrul constituţional pentru a fi daţi jos oricînd, fără ca ţara să fie într-un real pericol. S-a întîmplat şi la case mai mari, iar lucrurile au continuat să funcţioneze, unii spunînd chiar că mult mai bine.

Noi ne-am obişnuit în toţi aceşti ani de la Revoluţie să ne luăm după jurnaliştii de cumetrie ai unor partide sau după hrăpăreaţa „elită” intelectuală, care ne-au tot spus să ne vedem de treabă şi să nu agităm apele pentru că pericolele stau la graniţă şi abia aşteaptă să ne mănînce. În acest timp, burta lor creştea, în timp ce a noastră s-a lipit de spate!

Aşa l-am înghiţit 12 ani pe Ion Iliescu, deşi ştiam cu toţii că el a chemat minerii, dar ni s-a spus că dacă nu-l mai alegem o dată vine Vadim Tudor şi declanşează războiul! Apoi l-am suportat încă 10 ani pe Traian Băsescu, deşi a fost un referendum de demitere încă din primul mandat, în 2007, dar a venit Gabriel Liiceanu şi ne-a spus, cu plăsuţa în mînă, că nu e bine, apoi, în 2012, la al doilea referendum, vreo 7,4 milioane dintre noi au votat să plece din fruntea ţării, dar a venit Monica Macovei şi a speriat lumea că am dat o lovitură de stat, iar Kovesi a trimis procurorii cu biblia să-i pună pe oameni să jure pe capota maşinilor!

În toate aceste evenimente, deşi sîntem 20 de milioane de români, am stat ca nişte guguştiuci, uitîndu-ne în gura unor maimuţoi plătiţi să ne prostească în faţă!

De ce, oare, ne-am purtat aşa? Sîntem noi, atîtea milioane de oameni, incapabili să judecăm cu mintea noastră? Sîntem noi atît de retardaţi mintal încît să avem nevoie de înţelepţii de catifea ca să înţelegem ce este bine şi ce este rău pentru ţara asta? Ori ne-am obişnuit să gîndească alţii pentru noi şi ne-am pus de bună voie creierul la păstrare?

Acum a venit Klaus Iohannis, călare pe voturile noastre, deşi ştiam că, profesor fiind, s-a coborît la nivelul la care a acceptat să se implice în traficul cu copii doar pentru a încasa nişte „atenţii”. Ştiam şi că a cumpărat o grămadă de case din banii luaţi pe aşa-zise meditaţii, dar noi l-am votat pentru că ni s-a spus că Ponta este omul rău.

Acum, acelaşi Iohannis ne dă lecţii de morală de dimineaţa pînă seara, de marţi pînă vineri (în rest este la Sibiu), vrea să dea jos un Guvern legitim pentru a avea un Guvern numai al lui, iar noi ne uităm speriaţi la un miting organizat de oamenii lui George Soros şi mai avem puţin să ne băgăm capul în nisip de ruşine!

Şi dacă ar fi doar aceste situaţii în care am acceptat tot ce ni s-a servit de alţii, treacă-meargă, dar sînt lucruri şi mai grave, care ne-au afectat direct, în faţa cărora n-am reacţionat. A fost mai întîi Caritasul, unde poliţiştii, procurorii şi politicienii s-au înfruptat din banii sutelor de mii de naivi care se vedeau bogaţi peste noapte. Apoi a venit FNI-ul lui Vîntu şi alţi 300.000 de oameni s-au văzut săraci, deşi s-a spus mereu că toate filialele erau conduse de foştii şefi ai Securităţii judeţene! Peste toate, însă, a fost momentul tăierilor de salarii şi impozitării pensiilor, cînd am tăcut toţi pentru că ne-a spus Traian Băsescu şi ai lui că aşa e bine pentru ţară!

Şi mai este ceva. De peste 12 ani sîntem obligaţi de tăcerea noastră să suportăm cel mai malefic cuplu din istoria României: Florian Coldea de la SRI şi Laura Codruţa Kovesi de la DNA! Ni i-a băgat pe gît Traian Băsescu pe amîndoi, iar noi stăm şi privim la spectacolul abuzurilor, rugîndu-ne la Dumnezeu să nu ne lovească leuca şi pe noi, ba, fericiţi că am scăpat, strigăm în gura mare: „DNA să vină să vă ia!” Aş înţelege dacă am striga: „DNA să vină să ne dea!”, dar aşa, de unde această bucurie de a vedea spectacolul cătuşelor, deşi vedem bine că presa este plină de demascarea abuzurilor făcute de procurorii lui Kovesi şi ofiţerii lui Coldea?

Asta nu înţeleg eu, de unde vine această nepăsare continuă, dorinţa de a înghiţi pe nemestecate tot ce spun oamenii sistemului, ageamiii aceia care ling clanţele pe la ambasade, cum le spunea tăticul lor, Traian Băsescu.

Unde s-au împotmolit orgoliul şi demnitatea noastră? În ce băltoacă ne-am afundat de nu mai putem să ieşim la suprafaţă, lăsîndu-ne striviţi de nişte omuleţi care nu sînt cu nimic mai buni decît noi?

Acum, cînd am auzit cu toţii sentinţa Curţii de Apel Piteşti, în urma căreia Klaus Iohannis, preşedintele nostru ales, ar trebui să recunoască public că a încercat să ia prin acte false nişte case la care nu avea dreptul, m-aş fi aşteptat să văd lumea în stradă pentru a-i cere demisia. M-aş fi aşteptat ca politicienii să nu mai dea mîna cu el pînă nu ne spune cum a fost posibil acel proces de 17 ani, în care familia Iohannis a prigonit 13 familii, luîndu-le casele în care stau de zeci de ani.

Şi noi ce vedem? Că ai lui Soros mai organizează un protest împotriva Guvernului, cu steagul UE format din propriile lor trupuri, că Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu se hlizesc bucuroşi pentru că Iohannis i-a invitat să iasă de la Cotroceni pe uşa din faţă, nu pe aia de serviciu pe care intrau şi ieşeau pînă acum, uitînd ce le-a făcut de Ziua Naţională şi în atîtea alte ocazii!

Pe cuvîntul meu de onoare dacă pot să înţeleg lucrurile acestea! Văd mereu că agenţii de influenţă din ţară şi de aiurea, împinşi de la spate de Monica Macovei, de servicii sau de te miri cine, generează evenimente din Ordonanţa 13, deşi unul dintre cei mai deştepţi oameni pe care îi are ţara asta, judecătoarea Dana Gîrbovan, ne-a explicat că nu era nici un pericol, că, din contră, abia prin ea se punea în acord Decizia CCR cu Codul penal! Dar, noi, în această accepţiune generică, punem botul la aberaţiile lui Moise Guran, ale lui Mihai Poliţeanu sau ale mămicii lor spirituale, plagiatoarea Laura Codruţa Kovesi! Pe bune? În aşa hal am ajuns, să nu mai discernem absolut deloc valorile?

Ca să nu vorbim în general, ca şi cum ne-am fi specializat în eseuri de politică generalistă, iată ce citim pe site-ul oficial al Preşedinţiei României: „O societate în care lupta anticorupţie este eficientă este una în care cei care au fost găsiţi vinovaţi nu se mai bucură în continuare de banii sau bunurile dobândite prin încălcarea legii. Sînt cuvintele lui Klaus Iohannis, rostite chiar la bilanţul DNA.

Şi, iată ce citim în Sentinţa Curţii de Apel Braşov, unde s-a decis că acelaşi Klaus Iohannis a pierdut cele 13 apartamente dintr-una din casele celebre: „Vînzarea lucrului altuia în cunoştinţă de cauză este nulă absolut în virtutea cunoscutului adagiu clasic fraus omnia corrumpit” - frauda corupe totul Această Sentinţă venea în urma celei de la Tribunalul Braşov, în care scrie: „Cauza ilicită izvorîtă din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de moştenitor se extinde şi asupra contractului de vînzare-cumpărare subsecvent, terţii, în speţă doar pîrîtul Johannis Klaus Werner, nefiind apăraţi de prezumţia de bună credinţă, faţă de amploarea operaţiunii ilicite.

Iar noi mai putem crede acum, în faţa unor documente ale Justiţiei, că Iohannis are cele şase sau şapte case din banii de meditaţii? Ne mai lăsăm prostiţi în faţă de vorbele rostite de cineva care ne-a minţit de la început, care s-a îndoit de Sentinţa definitivă şi executorie, încercînd s-o anuleze, deşi ştia bine de existenţa actelor false depuse de familia sa la dosar?

Pentru mine, „Mitul meditatorului Klaus Iohannis”, oricum, a apus! Cine vrea să-l mai creadă n-are decît.

Ion SpânuPublicat Marţi, 28 februarie 2017
44074
 | 104
 | 61
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Moş Ion
-1
Acum am descoperit, pentru a câta oară, că în România, opinia celor ce-si dau cu părerea, este axată pe principiul: "ba pe-a mamii dumneavoastră!" OUG 13 i-a scos pe oameni în stradă, nemulţumiti de faptul că aplicarea ei, deschidea portiţele unor certaţi cu lega să acceadă mai departe la putere pentru aşi continua jaful. Acum au apărut DETURNĂTORII DE SERVICIU care au început să arate cu degetul în direcţie opusă, spre Iohanis, spre Iliescu, spre Bâsescu spre DNA, spre ... orice ar putea distrage atenţia de la adevărata cauză a protestelor. Este ca şi cum o viitură îţi pune în pericol casa iar tu te apuci să arunci cu apă pe acoperiş pentru că ... poate va lua foc. De ce oare nu se poate aplica o metodă prin care să facem totul secvenţial, îndreptând lucrurile treptat, fără abateri si să ieşim odată din această mocirlă în care ne aflăm din '89 încoace?
Publicat Luni, 06 martie 2017
+Răspunde
Dan
-4
Dar nu spune nimeni ca nu se poate si Jos Iohannis! Doar ca acum s-a trezit, s-a pozitionat si a rectionat foarte corect, ca ultim aparator al statului de drept (ma rog, de "drept" cat se poate in versiunea romaneasca dar e bine si asa). Daca continuam rationamentul cu raul cel mic, iarasi nu avem de ce sa cerem Jos Iohannis: cele 6-7 case sunt departe de opulenta casei lui Dragnea, daca banii au fost facuti din meditatii e super (sunt munciti!). Apoi procesul lui Iohannis a fost unul civil, nu a existat nici un moment riscul sa ajunga la inchisoare pe cand la Dragnea.....Poate ca se va spune ca nu a fost vorba de Dragnea ci de guvern. Dar sunt cativa dintre membrii guvernului care cam sunt in aceiasi situatie. Asa ca , cu atat mai justificat e indemnul Jos guvernul! :)
Publicat Joi, 02 martie 2017
+Răspunde
alegator
+3
Rezumat fapte: Incendiu Bamboo cu 41 "victime" Manifestatie neautorizata cu bannere "Coruptia ucide" in ciuda anuntului ca nu egzista niciun mort Manifestatie neautorizata contra OUG 13 idem la care a participat si Presedintele Republicii pt a incuraja manifestantii Guvernul promite abrogarea OUG 13 Manifestatie neautorizata "Jos guvernul" OUG 13 este abrogata Manifestatie neautorizata "Alegeri anticipate" Contra-Manifestatie neautorizata pentru sprijinitea guvernului Manifestatie neautorizata pentru sprijinirea presedintelui Magistratura da castig de cauza guvernului Manifestatie neautorizata pentru sprijinirea DNA Oare ce mai urmeaza?
Publicat Joi, 02 martie 2017
+Răspunde
Ali Cranta
-4
Slab articol. Nu te-a manipulat nimeni si nu te manipuleaza daca pui mana si te informezi. Stiti cati chiriasi din casele nationalizate au fost dati afara de asa zisi mostenitori de proprieteri aparuti peste noapte? De ec nu cercetezi mataluta pe directoarea din anii 1997-98-99 si cati o mai fi stat directoare, la Primaria Capitalei? De aia nu mai scrieti nimic, ca au furat cu legea in mana zeci de case din Bucuresti....jurnalisti lui peste prajit
Publicat Joi, 02 martie 2017
+Răspunde
anonim
+2
L-am avut pe Basescu in fata si pot sa spun ca e un om slab dupa reactie. Vezi inregistrarile daca nu crezi ca de aia nu a avut curajul sa vina la proces! In spatele la indivizii astia sta un intreg sistem de manipulari de imagine in care securistii lui Ceausescu erau amatori pe langaastia de astazi. Dar sistemul lor de teroare merge tot inainte, la firmele lor ca ei au ajuns milionari si ....scapa cine poate.
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Dorin Suciu @v@
+11
Problema nu este cea a „meditatorului Iohannis” ci a „meditatorilor” din spatele său. Chiar nu bagă nimeni de seamă de seamă că o țară întreagă este victima unui proces DE MANIPURĂRI PROFESIONISTE „în formă continuată”. IOHANNIS ESTE DRESAT DE O ECHIPĂ SPECIALIZATĂ ÎN ASTFEL DE OPERAȚII. Prima de acest fel a fost „fraierirea” lui Sorin Grindeanu. Manipularea se numește „PICIOR ÎN UȘĂ”, o tehnică puternică și sigură, care constă în „angajarea” subiectului printr-un comportament pregătitor, cu MIZĂ REDUSĂ, într-un cadru de APARENTĂ liberă alegere : „DOMNULE PRIM-MINISTRU SUNT ÎN APROPIEREA GUVERNULUI, POT SĂ URC?” Buna-credință și cutumele sociale, combinate cu „argumentul autorității” - doar e vorba de PREȘEDINTE! au determinat răspunsul: DA. O dată ajuns în cabinetul prim-ministrului, Iohannis îl LAUDĂ pe Grindeanu, întărind comportamentul pregătitor, și formulează explicit o cerere referitoare la o nouă conduită: DACĂ TOT SUNT AICI, POT LUA PARTE LA ȘEDINȚA DE GUVERN? Iar prim-ministrul ACCEPTĂ! Autori specialiști în tehnici de persuasiune și de manipulare precum Cialdini, Joule, Beauvois, Mucchielli, Dejong, Volkoff și alții au expus pe larg aceste mecanisme. Ce a urmat apoi se știe: povestea cu „cei doi elefanți” - grațierea infractorilor și salvarea „politicienilor penali” - care s-ar ascunde prin ședințele Guvernului României etc. Adică punerea în practică a unei dezinformări care prin MANIPULAREA SENTIMENTULUI DE INSECURITATE SOCIALĂ și crearea deliberată de „emoție” (vezi episodul „canadiana roșie”) au dus la deturnarea unei manifestații așa-zis spontane la proteste împotriva guvernului. Care s-a transformat în „maidanul” din Piața Victoriei, acțiune organizată pentru a dărâmarea executivul PSD-ALDE și provocarea de alegeri anticipate. Metodele folosite, vezi YouTube: aceleași cu cele ale Euromaidanului de la Kiev, preconizate de Gene Sharp în Appendixul manualului „From Dictatorship to Democracy: A Conceptual F
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
-24
"Nu înţeleg în ruptul capului de ce „Jos Guvernul!” este ceva bun pentru imaginea României, iar „Jos Iohannis!” este o tragedie sau o lovitură de stat! În fond, atît Guvernul, cît şi preşedintele sînt rezultatul unor alegeri libere" Si mai ai pretentia sa iti spui JURNALIST tovarasu Spanu hai sa te luminez. ALEGERI PREZIDENTIALE - cetatean roman ales cu majoritatea voturilor eprimate in functia de presedinte ALEGERI PARLAMENTARE - o hoarda de cetateni romani alesi cu majoritatea voturilor exprimate in functia de PARLAMENTARI GUVERNUL NU ESTE ALES DE CETATEAN!!! Acu ai priceput ceva?
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Sfynx @ Eduard Dracul
+11
@Eduard Dracul: Eşti prost de bubui.Ţi-ai ales bine numele...
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
maidan
+7
felicitari, sa va auda si Dragnea , sau sa-i transmita cineva acest articol poate se trezeste cum dracul de PSd are mereu parte de presedinti lasi pana in maduva oaselor ?
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Romanita
+23
Felicitari, Domnule Spanu... Da, chiar asa, e de necrezut cum oamenii care ies in piata nu vor sa auda nici macar ca realitatea pentru care urlau s-a schimbat intr-o secunda... " e,ordonanta 13...bum. nu e ordonanta 13". Te-ai fi asteptat la un moment de liniste si unul singu UNUl sa fi strigat la multime : " huo", taceti din gura si acasa, " am izbandit". Nici naibii nu i-ar fi pasat daca ei si-ar fi arogat meritul eliminarii ordonantei...Dar, nici vorba .... Cu astia nu se poate dialoga nu li se poate da ceva sa citeasca pentru ca nu sunt in stare sa citeasca pana la capat o fraza si sa-i inteleaga sensul... dovada ca Decizia CCR, crunta, impotriva DNA, nu conteaza pentru ei, nuuuuu : Duminica seara vor demostra pentru DNA. Da-le Doamne, mintea romanului de pe urma .....
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ Romanita
+1
NU pricepi nici mataluta GRINDEANU ESTE COMPOMIS POLITIC. Seful NATO a vorbit cand a avut chef cu Melescanu nu cand a vrut Melescanu. Pricepi?
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Ionuţ Jder
+23
Felicitări autorului! Un adevărat studiu de etnomoralitate! Ni s-a pus oglinda în faţă. Aceştia suntem! Două galerii învrăjbite în faţa unui spectacol grotesc!
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ Ionuţ Jder
+1
simplu. Pentru ca PESEDEI NU AU ARGUMENTE. Deasta exista acest "spectacol"
Publicat Miercuri, 01 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 46 minute