„Mizantropul” lui Moliere în Bucureştiul zilelor noastre

Aseară, la Teatrul Nottara, publicul a putut aplauda spectacolul Mizantropul de Molière, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Un club exclusivit. DJ Du Bois pregăteşte atmosfera. Un grup de tineri se distrează pe ritmuri frenetice. Nu le pasă de nimic, lumea e la picioarele lor. Toţi aşteaptă să apară ea, Célimène. Bărbaţii o doresc, femeile o invidiază. Distracţia e în toi, numai Alceste se simte pierdut în această lume în care contează doar succesul şi banii.

Piesa Mizantropul este un text actual care vorbeşte despre ipocrizie, fast şi reuşită prin orice mijloace, în contrast cu sentimentele sincere, adevărul şi truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mâzgăreanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume dominată de ideea de competiţie.

Mizantropul lui Mâzgăreanu este o boare de aer proaspăt. O traducere pe cât de antrenantă, pe atât de melodioasă şi un joc actoricesc natural în ciuda rimelor, care glisează de la comic la dramatic pe ritmuri electronice”.

Spectacolul aduce în prim-plan, pe lângă montarea într-o cheie regizorală modernă, şi o echipă de tineri creatori de teatru ce dau un suflu proaspăt şi inedit personajului pe care îl interpretează.

„A ales un text vechi despre societatea aristrocrată franceză şi a construit pe el un colţ de lume contemporană românească. Când am intrat în sală am avut senzaţia că am păşit pe uşa unui club de noapte din Bucureşti. Decor, sunet, miros, lumini… exact aceeaşi lume nebun, nebună”.

Coregrafia este semnată de Arcadie Rusu, iar ilustraţia muzicală şi muzica originală de Alexandru Suciu. Decorul a fost realizat cu sprijinul Twins Studio.

Din distribuţia spectacolului fac parte Anca Dumitra – Célimène, Dan Rădulescu – Alceste, Alexandru Călin – Philinte, Şerban Gomoi – Clitandre, Vlad Udrescu – Acaste, Sorin Dobrin – Oronte, Sorina Şteănescu – Arsinoé, Clara Popadiuc – Éliante (debut) şi Alexandru Suciu – DJ Du Bois.

Spectacolul a fost realizat de Asociaţia OPERA PRIMA în parteneriat cu Fundaţia Dignitas şi Teatrul Nottara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.