Mobilizare fără precedent pentru susţinerea SMURD și a medicului Raed Arafat

După protestele din stradă de la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, sute de mii de oameni îndeamnă în continuare pe Facebook la acțiuni de susținere a SMURD și a medicului Raed Arafat. Acţiunea pentru susţinerea acestora, iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook, continuă vineri cu un apel către bucureşteni în care li se cere să se solidarizeze cu cei din Mureş şi Cluj şi să vină, sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de fostul subsecretar de stat.

În mesajul de susţinere a lui Raed Arafat de pe Facebook, citat de Mediafax, se arată: „Mureşenii arată că le pasă. Este timpul ca şi bucureştenii să facă acelaşi lucru.”

Bucureştenii sunt chemaţi astfel să vină sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu fondatorul SMURD. La aceeaşi oră sunt chemaţi oameni solidari cu Raed Arafat şi la Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Galaţi, Timişoara, Sibiu, Bacău şi Oradea. Apeluri la susținerea SMURD și a fondatorului său sunt făcute și pe paginile de Facebook ale televiziunilor, ziarelor sau site-urilor de știri, unde oamenii solidari cu această cauză îndeamnă la solidaritate astăzi, 13 decembrie, în Piața Universității.

Aproximativ 4.500 de persoane au participat, joi seară, potrivit televiziunilor de știri, la un mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat organizat la Târgu Mureş, unul dintre punctele manifestaţiei fiind sediul SMURD, unde oamenii au scandat „Jos cu hoţii”, „Jos Băsescu”, „Demisia”.

Protestatarii au aprins lumânări şi au avut pancarte pe care scria „Solidari cu SMURD”, „Respect pentru SMURD”, „Fatal error 404: Democracy not found”, „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”, „Raed Arafat, suntem alături de tine”, „Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu”, „Nu ne luaţi dreptul la viaţă”, „Raed Arafat, un model de urmat, Băsescu, un model de…. Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani”.

Participanţii la miting au strigat „Arafat nu uita, Mureşul e casa ta”, „Jos cu hoţii”, „Jos Băsescu”, „Demisia”, „Băsescu nu uita, România nu e a ta”, „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”, „Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm”, „Anticipate”.

O acţiune similară a avut loc, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la manifestaţie participând zeci de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.