Modernizare pe dos la Metrorex

În urma lucrărilor de modernizare a sistemului control – acces din stațiile de metrou, majoritatea bucureștenilor grăbiți au continuat și astăzi să întâmpine probleme la accesul către peron din cauza cartelelor și a modului în care acestea trebuie inserate în sistemul de citire al benzii magnetice.

Proiectul demarat de Metrorex în primăvara acestui an s-a blocat în momentul în care bucureștenii s-au văzut în fața noilor dispozitive de citire a cartelelor de călătorie. Mai ales la ore de vârf și în stațiile supraaglomerate. Modul în care accesul spre peron se făcea până acum a fost ”ușor” schimbat, în sensul că, în loc ca banda magnetică de pe cartela de acces să se afle pe partea dreaptă în momentul inserării în dispozitiv (ca până acum), la noile porți de acces batante, banda magnetică trebuie să se afle pe partea stângă.

Ăsta este motivul pentru care gardienii de la stațiile de metrou au devenit maeștrii în deschiderea porților pentru majoritatea bucureștenilor nerăbdători, cărora noul sistem le dădea de furcă.

Surse din Metrorex ne-au explicat că acest lucru se întâmplă deoarece actualele cartele de acces ar face parte dintr-un lot ce încă nu s-a epuizat. Și nici nu se vor epuiza prea curând. Conform surselor, conducerea Metrorex pregătește noi cartele de acces, dar și broșuri cu instrucțiuni de utilizare a porților batante pentru a facilita accesul pe peron al călătorilor. Nimeni nu înțelege însă de ce nimeni nu s-a gândit până acum la acest lucru și nici de ce angajații Metrorex nu folosesc stațiile de amplificare pentru ca toată lumea să poată asculta instrucțiunile. Cel mai curând, broșurile au șanse să apară abia la toamnă.

Proiectul de modernizare a sistemului de control – acces este finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 și este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Metrorex a achiziționat aparate de taxare pentru modernizarea a 41 de stații și totodată, în cadrul proiectului, au fost achiziționate și 139 de automate moderne de vândut cartele, care sunt prevăzute să dea rest și să funcționeze inclusiv cu POS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.