Modificări aduse aplicației Instagram

Noile versiuni oficiale ale rețelei Instagram au fost testate pentru prima oară cu un număr restrâns de utilizatori, însă acum sunt disponibile pentru dispozitivele cu sistem iOS și Android. Noutatea constă în disponibilitatea pentru suportul încărcării mai multor poze și clipuri video în mod simultan.

Pentru folosire, este de ajuns să activăm noul buton prezent în interfața aplicației, selectând ulterior din memoria telefonului mobil până la 10 poze și clipuri video, pe care avem posibilitatea să le aranjăm în orice ordine dorim, respectiv retuşa, înainte să le adăugăm în timeline (cronologie). Această nouă versiune Instagram poate fi descărcată din magazinul Play Store și App Store. Alternativ, putem aştepta actualizarea livrată automat în cursul zilelor următoare. Instagram este o aplicație care permite distribuirea pozelor și a videoclipurilor în mod privat sau public, asemănătoare cu Facebook, Twitter, Tumblr și Flickr. La început, o trăsătură distinctivă a fost aceea de a distribui fotografiile în formă pătrată, asemănătoare cu cele Kodak Instamatic și Polaroid SX-70, în contrast cu aspectul 4:3, utilizat în mod obișnuit de camerele dispozitivelor mobile. În 2015, versiunea 7.5 a fost disponibilă pentru smartphone-uri și le permitea utilizatorilor să încarce poze în orice raport de aspect, dar nu la dimensiune completă. Doi ani mai târziu, aplicația a oferit suport și pentru videoclipurile ce durau până la 15 secunde.

Instagram a fost creată de Mike Krieger și Kevin Systrom și a fost lansată în 2010 ca o aplicație exclusivă pentru platforma mobilă iOS, însă în 2012 a fost disponibilă și pentru utilizatorii de Android. Rețeaua de socializare a prins repede la public, cu peste 100 milioane de utilizatori activi până în aprilie 2012 și peste 300 de milioane în decembrie 2014. În prezent, suportul pentru aplicația mobilă este disponibil pentru iPhone, iPad, iPod Touch, Windows 10 și Android, BlackBerry și Nokia. Serviciul a fost achiziționat de compania Facebook în aprilie 2012, pentru 1 miliard de dolari. În anul 2013, Instagram a crescut cu 23% în preferințele oamenilor, pe când Facebook („compania-mamă“), doar cu 3%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.