Moldoveanul care vrea să traverseze înot strâmtorile lumii

Sportivul în vârstă de 36 de ani, Ion Lazarenco, este unicul moldovean care a traversat înot strâmtoarea Gibraltar, iar în luna septembrie vrea să traverseze canalul Mânecii („La Manche”), scrie UNIMEDIA.

Din anul 1997, înotătorul locuiește în Irlanda alături de soție și cei doi copii. În Irlanda, sportivul lucrează ca şofer, dar continuă să reprezinte Republica Moldova la campionatele internaționale.

Pe 11 mai, Ion reușește să traverseze strâmtoarea Gibraltar fără costum de neopren.

În acest an, moldoveanul s-a antrenat în ape cu temperaturi mai joase de 5°C, performanță pe care o au doar 80 de oameni din întreaga lume. În perioada 15 – 22 septembrie, Ion Lazarenco va traversa înot strâmtoarea Mânecii. Pentru aceasta, moldoveanul se antrenează în condiții extreme.

De câțiva ani, sportivul a lansat proiectul „Nistru unește Moldova”, care are drept scop de a contribui la crearea școlilor sportive, a terenurilor sportive și dezvoltarea activităților sportive în diferite regiuni ale țării. Anul trecut, Ion a organizat un maraton, cu scopul de a ajuta copiii orfani şi sportivii săraci din Moldova. Acesta a trecut înot timp de ot zile – 235 de kilometri de Nistru, de la Soroca până la Dubăsari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.