Moldovenii au tot mai puţină încredere în Voronin

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, pierde încrederea cetăţenilor, iar ratingul său coboară tot mai mult în sondaje. Potrivit Barometrului de Opinie Publică prezentat, astăzi, Voronin se bucură de încrederea a 34% dintre cei chestionaţi în cadrul sondajului, cu 10% mai puţin decât anul trecut.

Totodată, premierul Iurie Leancă înregistrează o creştere semnificativă. Acesta se bucură de încrederea a 49% din respondenţi, în creştere cu 16% faţă de ultimul barometru, scrie publika.md.

În primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, au încredere 40% dintre cei chestionaţi, iar iderul PD, Marian Lupu, 30% (cu 7% mai mult decât la barometrul din noiembrie 2013).

În actualul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, au încredere 29%, iar în liderul PLDM, Vlad Filat – 28%.
Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 13 aprilie 2014, pe un eşantion de 1.115 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3 la sută.
Ultimul Barometru de Opinie Publică a fost prezentat în noiembrie 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.