Moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Barcelona

Un moment de reculegere a fost păstrat, joi seară, în memoria victimelor atacului terorist de la Barcelona, înaintea partidei amicale din cadrul Handball Fest, dintre CSM Bucureşti şi FC Barcelona Lassa, organizată cu ocazia prezentării lotului vicecampioanei României.

Momentul de reculegere a fost ţinut după prezentarea oficială a echipelor.

Joi după-amiază, o furgonetă a intrat în mulţimea aflată în zona turistică Las Ramblas din Barcelona. Conform ultimelor informaţii, furnizate de Poliţia din Catalonia, bilanţul atacului terorist de la Barcelona este de 13 morţi şi 50 de răniţi.

După momentul de reculegere a avut loc premierea căpitanului CSM Bucureşti, Iulian Stamate, care şi-a încheiat cariera după 25 de ani, fiind aplaudat de cei circa 3.000 de spectatori.

Condusă de selecţionerul României, Xavier Pascual, FC Barcelona s-a impus în meciul cu CSM, scor 33-26 (16-15), după ce în urmă cu câteva zile pierdea în Germania, cu THW Kiel, o altă partidă amicală (scor 29-35). La FC Barcelona a jucat şi Andrei Buzle (18 ani), component al naţionalei României, care a fost transferat în această vară de campioana Spaniei.

În primul meci din cadrul Handball Fest, echipa feminină CSM Bucureşti şi-a prezentat lotul în compania campioanei Rusiei, Rostov-Don, cu care a remizat, scor 25-25 (12-15). Înaintea partidei a avut loc premierea extremei Cristina Vărzaru, care şi-a încheiat cariera de jucătoare, urmând a activa în cadrul clubului CSM Bucureşti, la fel ca Iulian Stamate.

Printre oficialităţile prezente la cele două meciuri s-au numărat directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, dar şi preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, sau preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.