Momentul adevărului pentru Begu şi Halep

Toate cele 5 românce de pe tabloul principal joacă astăzi. Tig şi Cârstea au adversare foarte dificile. Begu şi Niculescu au pierdut la dublu. O primă surpriză într-un meci în „familie”.

Programul fetelor noastre

  • Patricia Maria Tig (#134) – Daria Kasatkina (Rus – #32)
  • Monica Niculescu (#31) – Louisa Chirico (SUA – #133)
  • Sorana Cârstea (#131) – Jelena Jankovic (Srb – #23)
  • Irina Begu (#35) – Eugenie Bouchard (Can – #46)
  • Simona Halep (#7) – Misaki Doi (Jpn – #45)

Patricia Maria Tig deschide „balul” româncelor

Toate cele 5 jucătoare aflate pe tabloul principal îşi joacă meciul din primul tur astăzi pe 1 mai. Pentru Patricia Maria Tig, care este prima dintre fetele noastre care va intra în teren, prezenţa pe tabloul principal reprezintă o premieră în turneele din categoria Premier Mandatory. Până în prezent, Patricia a jucat doar 12 meciuri pe taboluri în circuitul WTA, la Baku (a ajuns până în finală), la Bucureşti (tur II), Tinajin (tur I), Wuhan (tur I) – toate turnee de categoria WTA International şi toate în 2015, la Bogota (tur I), Charleston (tur I) şi St. Petersburg (tur I) – primele două de categoria WTA Internaţional, ultimul de categoria WTA Premier, toate în 2016. Patricia Maria Tig a intrat pe tabloul principal după ce a învins-o în turul II al calificărilor pe Maria Sakkari (Gre-#118) cu 5-7, 6-4, 6-4, un rezultat surpriză, ţinând cont că jucătoarea din Grecia este în mare progres în 2016. Este greu de crezul că Tig va ajunge în turul II, având o adversară puternică, dar pentu ea, prezenţa pe tabloul principal reprezintă un posibil început pentru a avansa în ierarhie.În mod normal, Monica Niculescu trebuie să câştige fluierând meciul cu adversara sa, aceasta nefiind o jucătoare obişnuită cu circuitul WTA, deşi de doi ani este promovată non-stop cu wild-card-uri, dar fără vreun rezultat palpabil. Locul în clasamentul WTA şi-l datorează turneelor din circuitul ITF. Deşi este într-o revenire de formă – dar totuşi departe de ce a fost odată – Sorana Cârstea porneşte cu şansa a doua în faţa sârboicei Jelena Jankovic. O victorie totuşi ar demonstra că Sorana se află (din nou) pe drumul cel bun. În ceea ce o priveşte pe Irina Begu, meciul cu Bouchard este unul al adevărului pentru ea. Prima rachetă a Canadei nu mai este o jucătoare de temut, a ajuns o jucătoare de valoare medie. Dacă Irina nu se va impune, atunci lucrurile sunt clare: nu se va mai putea spune despre ea decât că este o jucătoare de pluton şi că locul care îl ocupă în clasamentul WTA este unul mincinos. 1.12 este cota de victorie pe care majoritatea caselor de pariuri o dă pentru Simona Halep. Prima noastră rachetă în mod normal nu are nicio scuză dacă nu va câştiga la Misaki Doi. Japoneza este o jucătoare foarte ambiţioasă, aleargă mult, „moare” pe teren, dar atât. Simona a declarat că se simte foarte bine şi că s-a acomodat cu terenurile de joc din capitala Spaniei. Dacă şi acest meci îl va pierde, atunci trebuie să reconsiderăm toate performanţele de până acum ale Simonei. Sperăm să nu ajungem până aici.

Un prim cap de serie a căzut deja

Sâmbătă seara s-au jucat deja câteva meciuri din primul tur şi am asistat la o primă suspriză: Camila Giorgi (#50) a învins-o pe compatrioata sa, Sara Erranni (#20) şi cap de serie nr.15, cu 7-5, 7-5. De menţionat, chiar dacă este greu de crezut, aceasta a fost prima întâlnire din circuitul WTA dintre cele două italience. Tot sâmbătă, perechea Begu/Niculescu a pierdut cu 6-2, 4-6 [8-10] în faţa unei perechi mult mai slabe: C-J Chuang (Tpe)/D.Jurac (Cro).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.