Momentul rar întâlnit al prezenței comune a lui Macron, Hollande și Sarkozy

Emmanuel Macron şi cei doi predecesori ai săi François Hollande şi Nicolas Sarkozy s-au dus împreună, cu avionul prezidenţial la Nisa, vineri după-amiază, pentru a participa la omagiile adus victimelor atentatului de la 14 iulie 2016, anunţă Elysée, relatează AFP.

Cei doi foşti preşedinţi s-au îmbarcat în Falconul prezidenţial şi vor participa vineri seara la ceremonia omagială prezidată la Nisa de şeful statului.

Ei au aterizat la Nisa cu puţin înainte de ora locală 16.00 (17.00, ora României).

Preşedintele republicii vorbeşte la ora locală 18.30 (19.30, ora României), după o serie de ceremonii în memoria celor 86 de morţi şi sutelor de răniţi ai atentatului cu camionul, comis în urmă cu exact un an pe Promenade des Anglais.

Mai mulţi membri ai Guvernului vor fi de asemenea prezenţi, între care ministrul Justiţiei Nicole Belloubet, ministrul Sănătăţii Agnès Buzyn sau Frédérique Vidal (Învăţământ superior), fosta preşedintă a Universităţii de la Nisa.

François de Rugy, preşedintele Adunării Naţionale, şi Gérard Larcher, preşedintele Senatului, sunt de asemenea prezenţi la ceremonii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.