Mona Pivniceru poate deveni ministru al Justiţiei

După îndelungi şicane şi sfidări, iluştrii de la CSM au luat act joi de demisia Monei Pivniceru astfel încât aceasta va putea fi numită chiar azi sau cel târziu mâine ministru al Justiţiei.

„CSM a luat act de cererile de demisie a Monei Pivniceru din funcţia de membru al Consiliului şi de demisia din funcţia de magistrat, urmează ca după redactarea celor două hotărâri actele să fie înaintate Preşedinţiei României care trebuie să emită decretul de eliberare din funcţia de judecător al Monei Pivniceru. Etapa următoare este publicarea în Monitorul Oficial”, a anunţat Alina Ghica, preşedinta CSM.

Plenul CSM s-a întrunit în şedinţă din nou joi pentru a lua act de demisiile Monei Pivniceru, după ce ieri nu a avut cvorum. 

Supăraţi din cauza a ceea ce se întâmplă şi pentru a fi siguri că se întruneşte cvorumul în această dimineaţă, judecătorii de la Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) au recurs la un gest neobişnuit.  Preşedintele AMR a informat că Asociatia i-a citat prin mica publicitate pe membrii CSM pentru a participa la şedinţa de plen de astăzi!

Şedinţa de joi nu a fost lipsită de scântei.

O judecătoare i-a reproşat preşedintei CSM, Alina Ghica, în numele judecătorilor din ţară, ceea ce se întâmplă în această instituţie în aceste zile. Judecătoarea consideră că Mona Pivniceru nu trebuia să fie nevoită să-şi dea demisia din magistratură, ci trebuia să fie ajutată în sensul detaşării acesteia. „Vă rog să nu ne trataţi cu dispreţ”, i-a spus judecătoarea şefei CSM. În apărarea Monei Pivniceru a sărit şi judecătoarea Costiniu.

La începutul şedinţei nu era clar dacă se va lua act joi de demisia Monei Pivniceru din magistratură pe motiv că aceasta nu este pe ordinea de zi a şedinţei.

Pe de altă parte, a fost făcută şi o propunere scandaloasă: Mona Pivniceru să rămână la Înalta Curte încă 30 de zile ca judecător.

UPDATE: Ce spune viitorul ministru

Mona Pivniceru a declarat, joi, la ieşirea din şedinţa CSM, că nu a dorit nicio clipă să scape de statutul de magistrat şi speră să fie investită cât mai curând ministru al Justiţiei.

„Eu nu am dorit să scap de statutul de magistrat pentru că a fost profesia mea de bază. A fost cariera mea, existenţa mea. (…) A fi magistrat nu este un privilegiu şi nici nu este recompensă extraordinară pentru această carieră”, a spus Mona Pivniceru, după şedinţa CSM.

Aceasta a mai spus că nu vrea să comenteze în niciun fel modul în care au decurs discuţiile la CSM.

Întrebată dacă au fost şicane privind numirea sa ca ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru le-a spus jurnaliştilor că pot trage şi singuri concluzii.

Întrebată când crede că va fi investită ca ministru al Justiţiei, aceasta a precizat : „Cât mai curând”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.