Monica Macovei ar vrea să fie ministru în Bulgaria, dar nimeni nu vine să o caute

Premierul bulgar Boiko Borisov nu are nicio intenţie să lupte împotriva corupţiei, a declarat luni, la Sofia, europarlamentarul român Monica Macovei, adăugând că ar fi dispusă să devină ministru al Justiţiei în Bulgaria, dar că nu a căutat-o nimeni.

„Vorbele premierului vostru, potrivit cărora nu există nicio încercare reală de luptă împotriva corupţiei în România, în timp ce arestările unor politicieni la nivel înalt au legătură cu afilierea politică, sunt un semn rău”, a afirmat Macovei, care a fost invitată în Bulgaria la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei, relatează site-ul Novinite.com, potrivit MEDIAFAX.

„Aceste cuvinte înseamnă că Boiko Borisov nu are nicio intenţie de a duce un război real împotriva corupţiei. Politicienii trebuie investigaţi”, a adăugat europarlamentarul, fost ministru român al Justiţiei.

„Trebuie să existe oameni cu poziţii ferme, atât procurori, cât şi judecători”, a răspuns Macovei, întrebată privind pericolele pe care le-ar putea genera astfel de politici.

Ea a adăugat că în România au fost investigaţi politicieni indiferent de afilierea lor politică, inclusiv persoane apropiate celor de la guvernare.

„Voi aveţi în Bulgaria un politician care este dispus să facă ceva în această privinţă? Am fost întrebată dacă aş accepta să devin ministru al Justiţiei în Bulgaria şi am spus «Da», dar nimeni nu a venit să mă caute. Nimeni nu vrea să lupte împotriva practicilor corupte, pentru că politicienii vor deveni victime”, a apreciat Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.