Monica Macovei îl acuză pe Băsescu

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că, prin declaraţiile sale împotriva DNA, Traian Băsescu este solidar cu PSD. Pe pagina sa de facebook, Macovei, practic, îl desfiinţează pe fostul său aşa-zis sprijinitor în lupta anticorupţie.

“Să nu ne surprindă o alianţă PMP-PSD în 2016. Traian Băsescu nu mai este luptătorul anticorupție, şi-a dezamăgit electoratul.
Acum, Traian Băsescu şi-a dezamăgit electoratul, pentru că este împotriva luptei anticorupţie – o denumeşte apărarea drepturilor omului, adică drepturilor inculpaţilor -, împreună cu PSD. Au acelaşi discurs. Dacă ne uităm pe scena politică, PSD şi Traian Băsescu dau în DNA.

Nu este exclus să vedem o alianţă între PMP şi PSD, pentru că împreună acum fac acest lucru: sunt împreună împotriva justiţiei. Sub diverse pretexte: că sunt abuzuri, că nu ştiu ce se întâmplă. Noi vedem dosarele, vedem că sunt probe în ele, vedem rata de condamnare – unii sunt achitaţi, e normal, dar rata de condamnare este peste media europeană în dosarele DNA. În clipa în care Traian Băsescu şi cu PSD luptă împotriva DNA şi a justiţiei, şi-a dezamăgit electoratul şi nu mai este ce-a fost, tot ce a însemnat el pentru oamenii care l-au votat, l-au susţinut, l-au iubit, au fost lângă el în momente grele.

Tocmai din acest motiv, că-i uneşte acest lucru – “nu vrem să fim cercetaţi” şi sunt împotriva DNA -, să nu ne surprindă o alianţă cu PSD în 2016, chiar dacă acum dă în PSD. Am învăţat şi noi că “prietenii” din politică se ceartă la TV şi fac afaceri în spate. (…) Foarte mulţi au plecat din PMP în ziua alegerilor, când au ales-o pe doamna Udrea (…) Vedem că domnul Băsescu o apără. Şi eu sunt stupefiată, ca şi multă lume, de-asta spun de dezamăgire.

Traian Băsescu atacă DNA, atacă SRI, cu care a lucrat (…). Nu mai este consecvent. El nu mai este luptătorul anticorupţie. S-a încheiat. Din păcate, nu mai este. De-asta spun că şi-a dezamăgit electoratul.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marian Ghiteanu 46 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.