Monica Niculescu şi-a aflat adversara din primul tur

S-a încheiat şi turneul de calificare la US Open (trei tururi pentru o jucătoare pentru a ajunge pe tabloul principal), iar una dintre cele 16 jucătoare calificate, Alexandra Panova, din Rusia, nr.132 în clasamentul WTA, va fi adversara româncei Monica Niculescu în primul tur. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit în 2014 într-un turneu la Linz (Austria), rusoaica câştigând cu 6-3, 3-6, 6-4. Teoretic, acum Monica Niculescu porneşte favorită, chiar dacă în calificări Panova nu a pierdut niciun set în 3 partide, dar este adevărat a avut adversare foarte slabe. Panova a fost cap de serie 26 în calificări, unde au ratat calificare câteva jucătoare destul de valoroase, precum: Margarita Gasparyan (Rus), Yaroslava Shvedova (Kaz), Jana Čepelová (Svk), Alla Kudryavtseva (Rus), Stefanie Vögele (Sui) sau Petra Martic (Cro). De asemenea, toate cele 3 jucătoare din România, Patricia Maria Tig, Mihaela Buzăenescu şi Sorana Cîrstea, au pierdut calificarea pe tabloul principal.

Luni şi marţi joacă fetele noastre

Luni 31 august şi marţi 1 septembrie, toate cele 5 românce de pe tabloul principal vor juca partidele din primul tur. Dacă se respectă tradiţia de la marile turnee, primele vor intra în foc jucătoarele din a doua jumătate a tabloului principal, ceea ce înseamnă că doar Andreea Mitu va juca marţi, celelalte 4, luni. Reamintim adversarele din primul tur pentru jucătoarele noastre.

Simona Halep (#2 WTA) – Marina Erakovic (Aus – #99 WTA)

Irina Camelia Begu (#28 WTA) – Olga Govortsova (Blr – #68)

Alexandra Dulgheru (#52 WTA) – Angelique Kerber (Ger – #11)

Andreea Mitu (#81 WTA) – Tereza Smitková (Cze – #101)

Simona Halep a decis să joace și la dublu mixt, unde îl va avea ca partener pe Horia Tecău. Este pentru prima dată când Halep evoluează în proba de dublu mixt.

Notă: Duminică 30 august o amplă prezentare generală a US Open

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.