Monica Niculescu și Hao-Ching Chan, învinse

Perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (România/Taiwan), cap de serie numărul 9, a pierdut finala probei de dublu feminin de la Wimbledon, în faţa cuplului Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie 2, scor 0-6, 0-6. Meciul a durat 54 de minute.

Niculescu şi Chan au jucat în al treilea meci al zilei de sâmbătă pe terenul central, după finala de simplu feminin câştigată de Garbine Muguruza în faţa lui Venus Williams într-o oră şi 17 minute, scor 7-5, 6-0, şi finala de dublu masculin Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) – Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia) încheiată în patru ore şi 39 de minute, scor 5-7, 7-5, 7-2 (2), 3-6, 13-11.

Meciul de dublu feminin a început la ora locală 21.29 şi a fost adjudecat categoric de Makarova şi Vesnina.

Câştigătoarele trofeului au obţinut 2000 de puncte WTA şi 400.000 de lire sterline, iar Niculescu şi Chan 1300 de puncte şi 200.000 de lire sterline.

Monica Niculescu este a doua româncă finalistă din istoria turneului de la Wimbledon, după Virginia Ruzici. În 1978, Virginia Ruzici a jucat tot finala de dublu la Wimbledon, ea şi Mima Jausovec (Iugoslavia) fiind învinse de perechea australiană Kerry Melville Reid/Wendy Turnbull, scor 4–6, 9–8(12–10), 6–3.

Tot în urmă cu câteva decenii, Ilie Năstase s-a impus de două ori la dublu mixt la Wimbledon, în 1970 şi 1972, alături de americanca Rosemary Casals, şi o dată la dublu masculin, în 1973, alături de americanul Jimmy Connors.

La dublu masculin s-a impus şi Horia Tecău, în 2015, alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.