Monica Niculescu, victorie uriașă în fața unei jucătoare de top

Monica Niculescu (51 WTA) a câștigat sâmbătă turneul WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Românca a învins-o în finală pe una dintre jucătoarele de top ale lumii, cehoaica Petra Kvitova (11 WTA), principala favorită, cu un scor categoric: 6-4, 6-0.

Meciul a durat doar o oră și 8 minute.

„Ador să joc aici, este turneul meu preferat. Îi mulțumesc antrenorului meu, lucram de foarte multi ani şi a fost alături de mine în momente bune sau rele. Astăzi este ziua mamei mele şi sunt foarte fericită că am câştigat acest titlu şi pentru ea. La mulţi ani, mamă! Le mulţumesc şi spectatorilor pentru că m-au susţinut în această săptămână şi îi rog să nu plece, pentru că urmează finala de dublu în care voi juca”, a declarat Monica Niculescu la ceremonia de decernare a trofeului.

Este a doua victorie a Monicăi în fața Kvitovei în acest an, după cea de la Fed Cup din februarie.

Pentru performanța sa, românca a primit un cec în valoare de 34.677 de euro și 280 de puncte WTA.

Niculescu mai are în palmares două titluri WTA la simplu, câștigate în 2013 la Florianopolis și în 2014 la Guangzhou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.