×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:29
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Gestul care riscă să încingă spiritele în SUA
Monumentul lui Lincoln, vandalizat (Foto)

Emblematicul Monument din Washington în memoria preşedintelui Abraham Lincoln, care a condus SUA în cursul războiului civil a fost vandalizat cu un graffiti cu vopsea roșie.

Vandalii au folosit vopsea roşie pentru a scrie o înjurătură, a anunţat Serviciul Naţional al Parcurilor, într-un comunicat.


Monumentele în memoria Războiului Civil se află în centrul unei dezbateri rasiale ce ia amploare în Statele Unite. Alte “graffiti indescifrabile”, cu vopsea argintie, au fost descoperite pe un semn din apropiere, care le indică turiştilor drumul spre muzeul Smithsonian şi spre parcul public National Mall, relatează News.ro.

Sub conducerea lui Lincoln, a fost înfrântă Confederaţia secesionistă din sudul SUA. El a ordonat eliberarea sclavilor afro-americani, în 1863.

Lincoln a fost asasinat la Washington, la numai cinci zile după ce generalul sudist Robert E. Lee s-a predat, punând capăt războiului.

Statuia generalului Lee a devenit un punct de tensiune în weekend, când militanţi care susţin supremaţia rasei albe s-au bătut cu manifestanţi antirasism la Charlottesville, în Virgina, unde urma să fie îndepărtat monumentul.

Statuile liderilor confederaţi au fost îndepărtate în mai multe oraşe din SUA.

(I.R.)Publicat Miercuri, 16 august 2017
1753
 | 2
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Bucy Nasecsu
+2
I had a dream: ca toti agitatorii cia, nsa, fbi, mi6 si ceilalti, si-au dat intalnire-n ricania si satelitii ei. Acolo au inceput sa faca ce stiu ei mai bine: vanzoleala, agitatie si rasturnarea legislantilor. Ce mi-ar place sa se-nplineasca!!!!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Dragos
0
Pt lili: taci tu... Esti in eroare... Nu ala de i-ai pocit numele e de vina...nu! Auzi.."odumbo" , esti in piata victoriei!? Dragnea&psd au pus la cale asta asa ca sa le faca in ciuda si lui putin si lui kwi....
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Grig
+2
Razboiul de secesiune a scindat societatea americana si a deschis rani prea adanci, care nu se pot vindeca intr-o perioada istorica atat de scurta (aprox. 160 de ani). Personal, vad disputa nord-sud perpetuandu-se si, la intervale de timp mai lungi sau mai scurte, reizbucnind sub diferite forme, majoritatea violente. Este cat se poate de normal ca, incercarea de desfiinare a statuii gen. Lee (nu stiu cine a avut aceasta idee tembela), sa fie urmata de profanarea statuii lui Lincoln, totul fiind garnisit din belsug cu violente foarte greu de gestionat, chiar si pentru SUA. Toate popoarele au sensibilitatile lor, iar guvernantii proprii, ca si cei care trag sforile politicii mondiale, trebuie sa tina seama de asta! Oamenii lumii moderne nu mai sunt aceeasi ca cei de acum 150-200 de ani.
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
G.G.
-3
Presedintele unui stat da tonul muzicii.Trump s-a pitigaiat atat de mult in aria urii incat a trezit monstrul.Politica lui externa are aceeasi nota de ura nejustificata in numele gloriei "Great America".
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Lili
+6
Aici s-a ajuns dupa 8 ani de dementa ai regimului Odumbo, cel mai nociv presedinte american, si care ii uraste pe albii din SUA.
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Dragos
+10
"Farul democratiei " nu mai lumineaza constant si predictibil..., Sper ca sa nu fie ceva si mai grav, mai abrupt.... Nu de alta, dar cand o superputere stranuta, coloniile sale brusc fac febra ....
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Publius Porcius
+18
In aiuritoarea SUA, negrii si khazarii au inceput demolarea statuilor eroilor confederati ,in efortul lor de a rescrie Istoria ( vezi "U.S. cities step up removal of Confederate statues, despite Virginia violence")(!Unde am mai avut cazuri de anateme la adresa statuilor si memoriei colective?:))))
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
dan @ Publius Porcius
+2
Pai si unii dintre "parintii Americii"au fost proprietari de sclavi-ce fac,darama muntele Rushmore ? nu mai au alte probleme de rezolvat?e momentul sa se apuce sa darame ce au construit?
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+15
Pai, ia vedeti voi, au trecut cativa ani de cand KISSINGER, spunea, in viitor o sa ne multumiti cand o sa va trimitem ARMATA SUA, chiar in orasele din SUA. Precizez, ca e un camarad al lui BUCH, SOROS, etc.Deci, cand cetatenii se vor unii impotriva Guv. Mondial, provocatorii, pregatiti din timp, vor face ca acestia sa se lupte intre ei, nu cu PUTEREA. Pai, cum a condus Imperiul Britanic, DIVIDE et IMPERA, aplicat sute de ani in INDIA, ca si in alte colonii ale lumii, cu o CRUZIME , care o depaseste pe cea de pe vremea lui Hitler. Acum INDIA ., cere PIATRA PRETIOASA, pe care o poarta REGINA ANGLIEI IN COROANA, GRECIA le cere Coloane furate din Partenon, noi avem acolo TOT AURUL si REZERVA VALUTARA, BANII DE LA pensii private, ce mai, SANTEM pe maini bune. Ati vazut la PRAHOVA, cum trateaza INVESTITORUL BRITANIC, ROMANII. As fi vrut sa se ia un INTERVIU , vorbaretului AMBASADOR BRITANIC, care doarme cu cei fara case, cu NICUSOROS, merge in GARA de NORD, sa dea POMANA , ROMANILOR, alaturi de AMBASADORI si DIRECTOR de BANCI, cu sorturile la brau, mai bine le puneau pe cele de MASONI. Eu refuz POMANA, din partea celor care fac LOBY, fara rusine celor care vor MUNCA de SCLAVI, scot PROFITURILE DE MILIARDE din ROMANIA, in tacerea RUSINOASA a INTREGII CLASE POLITICE si a LOBISTILOR, care inca isi spun JURNALISTI. Vreau, un NUME de POLITICIAN sau JURNALIST, care sa se fi RUSINAT , de POMANA AMBASADORILOR in GARA de NORD, unul singur. Ce chestie, prin 95, parca, o pensionara a vazut un PACHET de biscuiti, , intr-un Hiper marchet, l-a furat, dar fiind prinsa, de rusine, si-a luat viata. Exista si o poezie a lui Paunescu, despre aceasta batrana , cu bunul simt romanesc. Ceea ce avem acum, e o rasa noua, care seamana mult cu VANCICA, post revolutionar, care dupa ce devalizeaza o tara intreaga, nici vorba de rusine.., ba in ADMIRATIA ANTENEI 3, mai ales, defileaza pe ECRANE, pe PLAJA, sant VIP-uri, in URARILE de SANATATE a MILOSILOR DANA GRECU, et COMPANY KIRIEAK,etc
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
zaltukin
+14
cand se micsoreaza ciolanul,haita devine agitata...
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Licuriciul @ zaltukin
+2
de ce e asta o stire pentru romanica? e vorba de vreun monument din capitala romanicei ? ... sa vina "denehaur" sa-i salte pe infractori ...
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
nicu cohen
+4
Miroase a razboi civil in USA
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 16 ore şi 4 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 46 minute