Moscova emite avertisment de călătorie asupra „vânătorii” americane de ruși

Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetățenii ruși care călătoresc în străinătate asupra riscurilor reprezentate de organele de drept și serviciile speciale din Statele Unite care, afirmă ministerul, s-au angajat într-o „vânătoare” de ruși în întreaga lume, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat vineri, ministerul acuză de asemenea Washingtonul de răpirea unor ruși, citând cazuri precum cel al lui Vladimir Drinkman, care a fost extrădat în Statele Unite din Olanda la începutul acestui an.

„Crezând că-i este permis să facă tot ce vrea, Washingtonul a ajuns până acolo încât să ne răpească cetățenii”, afirmă MAE de la Moscova.

Drinkman a pledat nevinovat la acuzațiile că a conspirat cu alți cel puțin patru bărbați pentru a instala programe de tip „sniffer” vizând monitorizarea traficului rețelelor de calculatoare ale unor companii financiare, procesoare de plată și retaileri din întreaga lume.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt cele mai proaste de la sfârșitul Războiului Rece în urmă cu aproape un sfert de secol, în mare parte datorită rolului Moscovei în conflictul din Ucraina, amintește Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.