Moscova: Statul Islamic nu poate fi învins fără o cooperare între Rusia și SUA

Rusia își va pune de acord cu Turcia și SUA acțiunile din Siria și consideră că fără ajutorul acestor țări gruparea teroristă Statul Islamic (SI) nu va putea fi învinsă, a declarat ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, informează miercuri agenția de presă TASS, potrivit AGERPRES.

”Fără sprijin reciproc este puțin probabil ca această problemă să fie soluționată”, a spus Șoigu în timpul întrevederii sale cu președintele rus Vladimir Putin, din care un fragment a fost difuzat la postul de televiziune Rossia-24.

Potrivit lui Șoigu, Ministerul Apărării al Rusiei a stabilit contacte cu Ministerul Apărării al Turciei. ”Astăzi, la nivelul comandamentului central al armatei turce și al centrului nostru național de apărare a fost stabilită o linie directă pentru asigurarea activității noastre de-a lungul frontierelor turce, pentru a nu admite incidente cu traversarea granițelor în spațiul aerian”, a spus ministrul rus.

În afară de aceasta, a fost stabilit contactul cu SUA, a continuat Șoigu. ”Am început să discutăm probleme ce țin de conlucrarea în domeniul asigurării securității pe acest teritoriu”, a adăugat ministrul apărării al Federației Ruse.

Serghei Șoigu a amintit, de asemenea, că marți a avut loc o întrevedere cu reprezentanți ai atașaților militari, de la care Ministerul rus al Apărării a cerut date privind obiectivele SI. ‘Astăzi așteptăm răspuns de la colegii noștri’, a subliniat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.