Motivarea Curţii de Apel Braşov în cazul lui Huidu

O pedeapsă cu executare în cazul fostului realizator TV Şerban Huidu ar fi „o măsură excesivă”, întrucât acesta este la prima abatere, se arată în motivarea sentinţei Curţii de Apel Braşov din 7 februarie.

Judecătoria Braşov l-a condamnat pe Şerban Huidu, în 29 iunie 2012, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Sentinţa a fost atacată cu recurs, iar, în 7 februarie 2013, Curtea de Apel Braşov a majorat pedeapsa, la patru ani de închisoare cu suspendare.

În motivarea sentinţei, judecătorii Curţii de Apel au precizat că „la individualizarea pedepsei aplicate, instanţa de fond (Judecătoria Braşov – n.r.) a apreciat greşit asupra gradului de pericol social concret al infracţiunii comise şi a acordat o pondere mult prea însemnată faptului că inculpatul este la prima confruntare cu legea penală, că a recunoscut fapta şi că se bucură de o bună reputaţie”.

Magistraţii au decis că pentru „reeducarea inculpatului” este necesară majorarea pedepsei de la doi ani şi şase luni la patru ani de închisoare.

În motivarea Curţii de Apel Braşov se mai arată că executarea unei pedepse în regim privativ de libertate, solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi de către familiile victimelor accidentului provocat de Huidu, „apare ca o măsură excesivă faţă de circumstanţele personale ale inculpatului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.