Motivul incredibil pentru care Ponta nu votează cererile DNA

Premierul Victor Ponta a fost luni la Palatul Parlamentului. Nu pentru a fi prezent în plenul Camerei unde ar fi trebuit să se voteze cererea DNA de aprobare a ridicării imunităţii lui Ion Diniţă de la PC. A fost pentru o problemă mult mai importantă. Pentru el: „stabilirea cu liderii coaliţiei”, Kelemen Hunor şi Călin Popescu Tăriceanu (de când este fostul liberal parte a coaliţiei?) cine va fi susţinut în turul II al alegerilor prezidenţiale.
Prin de ziariştii care au aşteptat rezultatele „importantei” reuniuni a liderilor coaliţiei, şi întrebat dacă va participa la şedinţa d eplen şi cum va vota cererea DNA, Victor Ponta a dat un răspuns incredibil, unic în analele politicii din România.
„N-am participat (la şedinţe de ridicare a imunităţii – n.a.) niciodată după cum ştiţi foarte bine. Pentru că am funcţia de şef al guvernului şi din această funcţie de şef al guvernului trebuie să fiu implicat cât mai puţin în ceea ce ţine de relaţia dintre justiţie şi parlament”. Un astfel de răspuns vine de la primul ministru al ţării, care este şi deputat şi totodată preşedintele celui mai mare partid din România. Este ştiut faptul că de regulă, Victor Ponta când nu-i convine o întrebare, fie ocoleşte răspunsul, fie bălmăjeşte ceva cu …implicarea lui Băsescu. Dar declaraţia de luni dupăamiază este impardonabilă. A participa la un vot în parlament prin care se cere ridicarea imunităţii unui deputat, NU reprezintă o împlicare în relaţia dintre justiţie şi parlament. După logica lui Ponta, atunci nu ar trebui să mai participe la niciun vot, pentru că orice vot reprezintă o relaţie în Parlament şi un domeniu oarecare. Declaraţia lui Ponta mai poate fi interpretată şi ca un semnal pentru PSD, nu votaţi cererile DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.