Motivul incredibil pentru care Tăriceanu îl laudă pe Klaus Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la România TV, referindu-se la comportamentul președintelui Klaus Iohannis, că se bucură „că nu avem un preşedinte care râde tot timpul”.

„Lucrul pe care vreau să-l salut e comportamentul preşedintelui, care vrea să dea un alt profil celei mai importante funcţii în stat. Diferenţa este uriaşă între ce a fost înainte, mă refer la preşedintele anterior, şi modul cum se comportă Iohannis. Din punct de vedere al reprezentării, Iohannis onorează funcţia de preşedinte, mă bucur că nu avem un preşedinte care râde tot timpul, şi când trebuie să râdă şi când nu. De râs plătim actorii ca să ne facă să râdem”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a împărțit totodată și critici la adresa președintelui, dezavuând din nou numirea unui Guvern de tehnocrați.

„În planul politic, nu pot să continui cu aceleaşi aprecieri. Eu m-am pronunţat împreună cu colegii din ALDE, spunând că soluţia politică la care a recurs şi care a impus-o, un guvern tehnocrat, înfrânge câteva principii şi anume: principul democraţiei reprezentative, neglijează rolul parlamentului şi a votului dat de cetăţeni şi opţiunea cetăţenilor”, a precizat șeful Senatului pentru România TV.

Liderul ALDE a mai susținut că în PNL există o criză de leadership.

„Cred că Iohannis a observat o problemă serioasă în interiorul PNL e o criză de leadership uriaşă. E o mare problemă asocierea cu PDL în loc să le aducă un plus de valoare la nivelul leadershipului vine cu un handicap, toţi liderii PDL sunt nişte lideri marcaţi de guvernarea dezastruoasă a domnului Boc. PNL nu a fost capabil să genereze o nouă generaţie de lideri”, a adăugat Tăriceanu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.