Motivul instituirii codului roșu pentru situații de urgență

Un autocar în care s-ar afla 40 de copii a fost implicat într-un accident în judeul Brașov. Numărul victimelor s-ar ridica la 35.

Accidentul s-a produs pe DN 73 A, între Râșnov și Pârâul Rece, conform b1TV.

La fața locului au ajuns 3 ambulanțe SMURD, șapte ambulanțe, trei echipaje cu apă și spumă, trei pentru descarcerare. Acestea vor acționa în baza planului roșu de intervenție. Vor mai ajunge și ambulanțe SMURD pentru victime multiple din județele limitrofe.

ACTUALIZARE: Potrivit unor noi informații, se pare că în autocar se aflau 37 de tineri care mergeau la un teambuilding. Un nou bilanț arată că 17 persoane au fost rănite, 12 cu traumatisme la mâini sau la picioare şi cinci în stare gravă (trei au traumatisme faciale şi două au traumatisme de coloană).

ACTUALIZARE: Accidentul s-a produs în condiții nefavorabile de drum. Din primele informații, se pare că o margine a drumului s-a surpat, iar autocarul, care are numere de Ilfov, s-a răstunat pe o parte. Oamenii veneau din București și se îndreptau spre o cabană.

ACTUALIZARE: Dr.Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că în autocar se aflau 37 de persoane, adulți și copii. 12 oameni sunt răniți, dintre care unul este încarcerat. 10 sunt cu leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt conștiente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.