Motivul pentru care va fi modificat imnul Canadei

Noul premier al Candei, Justin Trudeau, este cunoscut drept un feminist. Cabinetul său este primul din istoria Canadei care are un număr egal de miniştri bărbaţi şi femei.

Acum, Partidul Liberal pe care îl conduce şi care are majoritatea în Camera Comunelor, s-a gândit să meargă şi mai departe pe calea reformelor şi să modifice imnul naţional, astfel încât acesta să fie cat mai neutru şi să nu mai vorbească doar despre “bărbaţi” şi “fii”. Legea pentru modificarea versurilor a fost adoptată şi acum urmează să meargă în Senat, scrie Washington Post.

“Cred că este foarte important, pentru că este simbolul angajamentului nostru pentru egalitatea de gen în această ţară”, a spus ministrul pentru Statutul Femeilor, Patty Hadju.

Există însă în rândul feminiştilor teama că Senatul va tergiversa adoptarea legii.

“O, Canada” a fost compus în 1880 şi a devenit imn naţional peste o sută de ani. Versiunea originală este în limba franceză. Versiunea in engleză este o adaptare care a apărut după câteva decenii. Această din urmă versiune a făcut obiectul modificărilor, întrucât se consideră că varianta franceză este suficient de neutrăa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.