Motorola propune cipul de autentificare ingurgitabil

Regina Dugan, director de cercetare din cadrul producătorului de telefoane mobile Motorola, a propus un nou tip de parolă pentru protejarea informațiilor de pe telefoanele mobile: vatamina de autentificare, o pastilă cu cip electronic, relatează Mashable, citat de B1.ro.

„Parolarea telefonului este iritantă. Este atât de enervant încât doar jumătate din utilizatori o folosesc deşi sunt destul de multe informaţii valoroase, personale pe telefon”, a afirmat Dugan.

Potrivit acesteia, după ce pastila este înghițită. Stomacul funcționează la un electrolit și activează bateria cipului. Cipul are și un buton de oprire/pornire, generînd semnale precum o electrocardiogramă.

Astfel, corpul uman va funcționa ca un jeton de autentificare.

Deoarece organismul uman este conductor de electricitate, autentificarea poate fi făcută la simpla atingere. Așadar, doar cu o atingere, poate fi folosit telefonul mobil sau laptopul.

Senzorii digestivi au fost autorizați de autoritățile de reglementare a medicamentelor din Statele Unite. Astfel de dispozitive sunt produse de compania Proteus Digital Health pentru a monitoriza cu exactitate orele sau zilele în care utilizatorii iau medicamente.

Cum senzorii sunt digerați de organism ca orice alt medicament, utilizatorii sunt nevoiți să înghită zilnic pastile de autentificare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.