Movieplex găzduieşte premiera naţională a filmului „Tibi”

În 10 iulie, la ora 18.00, Cinema Movieplex din incinta Plaza România va fi gazda premierei naţionale a scurtmetrajului Tibi, realizat de un grup de liceeni din Bucureşti. Filmul, regizat de Dan Iliuţă, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, a participat anul acesta în programul Short Film Corner al Festivalului de la Cannes.

Proiecţia de la Movieplex este premiera naţională a scurtmetrajului, după debutul pe piaţa de filme a celui mai important eveniment de gen din lume. Tibi a fost înscris în secţiunea Short Film Corner, organizată în cadrul Marché du Film, piaţa de filme a Festivalului de la Cannes. Din 2004, Short Film Corner funcţionează ca un loc de întâlnire al cineaştilor, iar scopul ei este să faciliteze contactele dintre regizori, producători, distribuitori şi promotorii de scurtmetraje.

Scurtmetrajul românesc independent, realizat de o echipă ai cărei membri au între 15 şi 24 de ani, spune povestea lui Tiberiu Dinescu (interpretat de Vlad Galer), un tânăr de 21 de ani care a crescut fără tată, la fel ca regizorul filmului. După ce capătă un bilet anonim conţinând informaţii despre moartea tatălui său, Tiberiu încearcă să afle adevărul despre părintele lui şi despre circumstanţele misterioase ale decesului său.

Grupul de tineri a realizat acest scurtmetraj de la zero; ei s-au ocupat de fiecare aspect, de la calcularea bugetului, până la compunerea muzicii şi adăugarea efectelor digitale în postproducţie. Toţi realizatorii au lucrat pro bono la acest film. Ei vor fi prezenţi la proiecţie şi vor răspunde întrebărilor spectatorilor la final.

Spectatorii care doresc să participe la eveniment o pot face înscriindu-se la adresa de e-mail Infodesk.PR@anchorgrup.ro, cu subiectul Premieră „Tibi”. Accesul în sală se va face pe baza înscrierilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.