MRU: Candidez la prezidențiale, dar îmi trebuie validarea alianței, FC și a partidelor de dreapta

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, că a luat decizia personală de a candida pentru funcţia de preşedinte al României.

Candidatura sa va fi posibilă numai în condiţiile validării deciziei sale de propriul partid, de către alianţă (DA) şi de celelalte partide de centru-drepta, a mai spus Ungureanu.

„Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidenţiale, dar trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susţinerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră şi definitivă”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Mediafax.

Mesaje privind unificarea dreptei politice și nevoia stabilirii cât mai rapide a unui candidat unic al dreptei la prezidenţialele din 2014 a transmis  MRU în multe  ocazii, acesta afirmând că Forța Civică, al cărei președinte este, reprezintă adevărata opoziție.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu s-a exprimat, de pildă, cu destulă „tărie” cu privire la intervențiile insistențe ale lui Ungureanu pe mariginea acestui subiect.

„Două virgule în politica românească. MRU, promovat Ministru de Externe, şef SIE, premier. De Traian Băsescu. Papahagi, urcat pe scenă de acelaşi Traian Băsescu, în campania pentru referendumul de demitere din vară. Observ cu amărăciune cum amândoi se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat. Pentru unul e un model ce nu trebuie urmat, pentru celalalt e un fel de paria.Totuşi, mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică. Poate doar vreo virgulă pe acolo…”, era mesajul lui Lăzăroiu lansat pe Faccebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.