MRU: Elena Udrea este numele propriu al ambiției nemăsurate, iar PMP, un ”partid sacoșă”

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că Elena Udrea este propriul candidat la Preşedinţie şi „numele propriu al ambiţiei nemăsurate”.

„Genul acesta de partide, UNPR, PMP, PLR sunt, după expresia tradusă a unui politolog britanic, partide-sacoşă, în care intră orice. (…) Şi observaţi asta din modul în care se compune reprezentarea parlamentară. (…) Ei au ajuns în Parlament pe încrederea, munca, pe lista unui partid, care i-a pus acolo şi s-au vărsat în sacoşa aceasta.Partidele-sacoşă nu propun proiecte. UNPR nu propune proiecte, PMP nu propune proiecte, PLR nu propune proiecte. Nu au soluţii, dar au idei de acomodare, sunt partide oportuniste, care aşteaptă momentul în care se pot lipi, printr-o formulă de alianţă, de partidele mari”, susţine Ungureanu la Adevărul Live.

El a mai declarat că faţă de Monica Macovei are „o mare simpatie”, iar intenţia acesteia de a construi o candidatură în afara partidului care a consacrat-o este cumva în afara eticii formaţiunii.

În ce priveşte PMP, el afirmă că este vorba despre „un proiect eşuat în varii etape”.
„E ca un experiement chimic care a fost prost mânuit în laborator, iar cel care a încercat să constituie produsul nu era chimist (…). PMP a apărut pe seama unei intenţii personale a doamnei Udrea de a prelua PDL şi de a-şi construi singură vehiculul care să o poată duce către mărire, către o poziţie importantă. Nu s-a putut în urma Congresului PDL, a urmat scena cu adio PDL. Culmea este că nici atunci multora nu le venea să creadă că are un proiect personal în principal, care a căpătat forma PMP”, spune fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.