Muguruza a câştigat la Beijing şi îi suflă în ceafă Simonei

Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza a câştigat „Open China” (turhenu de categoria WTA Premier Mandatory) învingând duminică în finală pe elveţianca Timea Bacsinszky în două seturi, 7-5, 6-4, cupă o partidă care a durat 1 oră şi 35 de minute. De menţionat că Bacsinszky este cea care a controlat începuturile fiecărui set. În primul, a condus cu 5-2, după care a cedat 5 game-uri la rând. În setul secund, elveţianca a avut 2-0, 3-2 şi 4-3, scor de la nu i-a mai intrat nimic.

Garbine Muguruza este la primul turneu din circuitul WTA câştigat în 2015 (a mai jucat finale la Wimbledon şi Wuhan în acest an), al doilea din întreaga ei carieră, primul fiind la Hobart (categoria WTA Internbational) în ianuarie 2014.

Victoria de la Beijing este cea mai importantă din carieră, ţinând cont că este vorba de un turneu diuntr-o categorie aflată imediat după cele de Grand Slam. Pentru câştigarea turneului, Muguruza a obţinut 1.000 de puncte în clasamentele WTA şi un premiu de 973.505 USD.

În acest moment, datorită punctelor obţinute, Garbine Muguruza şi-a consolidat locul 4 în „WTA General”, dar se află la 2 puncte în spatele Mariei Sharapova, iar în „WTA 2015” a urcat pe locul 3, depăşind-o pe Maria Sharapova.

În urma acestei clasări pe anul în curs, Muguruza devine cap de serie nr.2 la Turneul Campioanelor ce va începe pe 23 octombrie în Singapore, şi unde participă cele mai bine 8 clasate jucătoare din 2015 (mai puţin Serena Williams, care a declinat participarea), care vor fi împărţite în 2 grupe de câtre 4, meciurile în grupe jucându-se după sistemul fiecare cu fiercare. Cap de serie nr.1 este Simona Halep, aflată pe locul 2 în „WTA 2015”.

În ceea ce o priveşte pe Timea Bacsinszky, ea a avansat pe locul 10 în ambele clasamente WTA şi este primă rezervă la Turneul Campioanelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.