Multe meciuri trucate în primele ligi din România

Este oficial. Un înalt funcţionar din FRF a demarat o investigaţie privind meciuri disputate în ultimele 7 luni. Câte meciuri sunt bănuite ca fiind trucate. La sfârşitul anului apar primele rezultate.

48 de meciuri suspecte

Costin Negraru, managerul Departamentul de Integritate şi Antifraudă al Federaţiei Române de Fotbal, a făcut o serie de declaraţii care ar trebui să arunce în aer tot fotbalul românesc şi, totodată, să pună în mişcare procurori şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor. „Pe parcursul la şapte luni de zile am identificat 48 de meciuri unde sunt indicii că au fost trucate. E vorba de partide din primele trei ligi. Obiectivul personal este ca la finalul anului să dăm primul set de probe concludente”, a declarat Negraru pentru DigiSport TV.

El a mai adăugat că la FRF s-a lansat o campanie „Fotbal curat”, care are menirea de a preveni faptele de corupţie din campionatele României. În comunicatul de presă de la FRF se menţionează „Prin noua platformă lansată de curând de FRF, www.fotbalcurat.frf.ro, dar și datorită colaborării pe care o avem cu instituțiile de aplicare a legii, le putem garanta confidențialitatea tuturor jucătorilor care doresc să ofere informații despre meciuri trucate”.

După această dezvăluire – 48 de posibile meciuri trucate – ar fi fost de aştepat reacţii din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi a şefului LPF, Gino Iorgulescu. Tăcere totală din partea celor doi, de parcă nu ar avea nicio legătură cu fotbalul românesc. Cotidianul.ro a prezentat în mai multe cronici ale meciurilor din Liga 1 elemente care generau suspiciuni de blat. Au fost meciuri în care s-a văzut cu ochiul liber că o echipă nu periclitează deloc poarta adversă şi totodată este foarte permisivă în apărare. Că uneori echipele cărora li s-au făcut favoruri jucau aşa de slab şi nu puteau introduce mingea în poartă este altă poveste. În ultimele două etape, Astra a trimis în teren la Cluj o echipă experimentală, la fel a făcut şi CSMS Iaşi la Târgu Jiu. S-a demonstrat că Astra nu a avut intenţia ca pe final de campionat să ruleze jucătorii care au evoluat mai puţin, din moment ce în meciul cu ASA a introdus cel mai bun „11” posibil. Este adevărat, giurgiuvenii ar fi putut fi acuzaţi că vor să ajute ASA, dar la Cluj au făcut-o. Pentru jucătorii mai puţin rulaţi există Cupa Ligii, există Cupa României.

O fi vreunul dintre ele?

În această primăvară, unele meciuri au fost arătate cu degetul. Aşteptăm cu interes investigaţiile lui Costin Negraru. Poate vor fi confirmări în ceea ce priveşte meciurile care au generat discuţii. Meciurile ale căror rezultate au generat suspiciuni, rumoare ar fi:

  • Viitorul – FC Braşov 0-2 – Et.33
  • Dinamo – Gaz Metan 1-1 – Et.32 (Dacă Dinamo ar fi jucat cu Mediaşul la 50% din turaţia de la Ploieşti, atunci ar fi câştigat la scor)
  • FC Braşov – FCSB 2-3 – Et.32
  • ASA – Petrolul 1-0 – Et.32 (Cei de la FCSB au acuzat jocul făcut de fostul mureşean, Astafei)
  • CSU Craiova – FC Braşov 0-1 – Et.29 (Craiova nu a jucat nimic, din minutul 35 a avut şi un om în plus pe teren)
  • Astra Giurgiu – Gaz Metan 1-2 – Et.28 (Asta a dat o mostră de pnibilitate fotbalistică)
  • Pandurii Tg.Jiu – U Cluj 0-1 – Et.27 (Într-o primă fază, unul dintre oamenii din anturajul gorjenilor a fost acuzat de blat)
  • Petrolul – Pandurii 0-1 – Et – 24 (Chibiţii susţineau că punctele de la Ploieşti urmau de fapt să ajungă la Cluj)
  • Petrolul – CSMS Iaşi 0-2 – Et.20

P.S.

Un alt meci despre care deja planează suspiciuni: CSMS – FCSB. GSP informază că este posibil ca în poarta gazdelor să apere un debutant. Portarul titular a fost scos din lot (se spune în urma unui diferend cu conducerea) deşi al doilea apărător al buturilor este accidentat. De asemenea se vorbeşte că în situaţia în care la Chiajna Concordia va conduce pe tabela de marcaj în meciul cu Petrolul, meciul de la Braşov nu va mai fi „pe viaţă şi pe moarte”, iar oaspeţii de la Mediaş vor controla partida.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.