×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 11:01
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Mulțumirea și nepăsarea președintelui Iohannis

Răspunsul dat de președintele României la întrebările privitoare la evaluarea celor doi procurori din fruntea Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție va rămîne proverbial. Și pentru nepăsarea arogantă a președintelui, și pentru felul său impasibilo-suveran de a trata o situație mai complicată decît o simplă apreciere pentru un servant. Președintele nu este nici stăpînul, nici coordonatorul, nici măcar șeful celor doi procurori de pomină ai României. El este mediatorul între forțele politice și între societate și instituțiile statului. În contextul unei decizii cum a fost cea dată de actul CCR, președintele ar fi trebuit să privească decizia Curții ca pe o înfrîngere. Înfrîngere este o exprimare elegantă. Curtea Constituțională a României a repus în drepturi și prevederi excesele sale manifestate în solicitările făcute la CSM și la Avocatul Poporului. Decizia CCR taxează umilitor (juridic vorbind) prestația de agenți turbulenți a celor doi procurori, identică ideatic, juridic și comportamental cu cea a președintelui.
Decizia Curții Constituționale a României, formulată logic și juridic (nu cu cîrpeli și șmecherii, ca în cazul soluției la referendumul anti-Băsescu), este mai mult decît o descalificare a președintelui României. În limbajul străzii și al discuțiilor diurne, este o punere la colț. Klaus Iohannis a fost arătat cu degetul, ca nepriceputul gomos care se bagă unde nu-i fierbe oala și o ia peste nas ca ultimul prost din cartier.
Situația președintelui, cu toate comunicatele, tăcerile și căderile sale pe gînduri, este una de rîs. Omul cel mai vizibil pentru toată populația României se face că nu pricepe penibilul pe care îl traversează. Și încearcă să o scalde, pasînd toată situația conflictuală într-o incapacitate de înțelegere a acesteia. El este mulțumit de prestația celor doi procurori, la fel cum este mulțumit de șoferul și de gărzile care-l cară săptămînal pînă la Sibiu și înapoi. Pe el nu-l deranjează un procuror general care s-a decredibilizat prin poziția de muscă-n lapte și prin discursurile de revoluționar juridic. Pe președintele României nu-l deranjează situația imposibilă în care se află simbolul anticorupției din România, din moment ce aceasta nu-l contrazice, se ocupă de cine trebuie și se bucură de admirația presei străine și a cancelariilor europene.
Nu este Klaus Iohannis omul de stat care să funcționeze rece și cu disciplină nemțească. Adică să le ceară demisia? Cum să facă un pas împotriva celor doi procurori care îi reprezintă interesele, mediocritatea și modul rudimentar de a înțelege funcționarea mecanismelor statului? Cum să-i debarce? Ca să pună Dragnea și Tăriceanu alți procurori? Ca să vină un nu știu cine să îi ia la purecat cheltuielile cu 10-15 oameni pînă la Sibiu și înapoi, plus pază la Sibiu, plus mașini de la rutieră mobilizate, plus vila din Primăverii, cu toate serviciile posibile? Și să mai depună și o contestație sau o cerere de revizuire a sentinței judecătoreşti în urma căreia Forumul Democrat al Germanilor din România a fost declarat succesorul de drept al Grupului Etnic German (interzis prin Convenția de armistițiu din toamna anului 1944)? Și să deschidă și dosarul penal al nevestei? Doar nu-i nebun și nici nu arată a fi el politicianul unui mare moment de conștiință?!
Mulțumirea președintelui este semnul cumințeniei sale. Al comodității sale politice. Și care se bazează și pe frica de pușcărie a lui Liviu Dragnea și a celor din PSD. Cu comportamentul lor de comuniști disciplinați (lecția o au în sînge de la predecesori), pesediștii se poartă cu mănuși și se apropie pe vîrfuri de situația imposibilă a celor doi procurori și a președintelui Iohannis. Cu un pic de curaj, ei ar fi putut întocmi o comisie de evaluare a prestației celor trei în cazul de mai sus. Și ar fi recurs la o evaluare pentru Guvern, pentru Parlament și pentru opinia publică. O asemenea evaluare făcută de somități în drept, de parlamentari și experți aduși din străinătate, ar fi putut deveni baza pentru o decizie majoră sau pentru mai multe decizii. Oricum, indiferent la ce concluzie ar fi ajuns o asemenea evaluare „gabaritică“, i-ar fi atras atenția lui Klaus Iohannis asupra gravității prestației sale, inclusiv din exprimarea mulțumirii față de prestația celor doi procurori devotați.
Fără îndoială, o evaluare de proporții l-ar fi trezit pe Iohannis din nepăsarea sa mălăiață și ar fi făcut din PSD – ALDE un interlocutor cu comportament de jucător politic.
Așa, agonia continuă!

Cornel NistorescuPublicat Luni, 20 martie 2017
11258
 | 55
 | 52
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
hghgh
+2
Ciolanis scade rau precum noul PNL si USR in sondaje ... torilor-antipsd-16202314
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
ana
+4
AOLEUUUUUUUUUUUU UITE CINE NE CONDUCEEEEEEEEEEEE
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
JUSTICE
+7
Nu stiti ce vreti...vreti sa fiti si calare ...si in caruta !
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
charlie
-4
Iar auzim de "mersul la Sibiu" ! De parca... ideal ar fi sa avem mereu un presedinte cu buletin de Bucuresti ! Este Sibiul prea departe ? Este Romania prea mare ? numai udmr-ul ne-ar putea raspunde la aceasta intrebare...
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Pentru Şarlă @ charlie
0
Nu vine muntele la Mahomed; Mahomed vine la munte!
Publicat Miercuri, 22 martie 2017
+Răspunde
Moser
+1
@La mishto..paki tocmai asta i chichirezju domnu; presedinte;le are putina putere da si aroga multe cdrepturi...de a interveni ..ei ..
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
linx
+6
felicitari!
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
c.g.
+6
Pt.Joenegut. Taci tu ...!
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
joenegut
-20
Un singur comentariu, CCR a bătut clar câmpii! DNA a cercetat nelegalitatăţile prilejuite de OUG 13, nu oportunitatea şi alte alea care nu aveau legătură cu dreptul guvernului de a emite OUG. Şi a descoperit crasele încălcări ale legii făcute în promovarea hoţească a OUG13.
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
No, hai!
+17
Domnule Nistorescu, vina comportamentului de preşedinte INDOLENT al lui Iohanis , a acestui ''cucon'' care se lăfăie pe sudoarea poporului român, care-şi permite năstruşnicii de neînchipuit pentru un om cu scaun la cap, matur şi educat, o poartă, zic, nu numai cei sau cele nominalizate magistral de dumneavoastră, dar şi poporul nostru însuşi care a tolerat şi tolerează, fără niciun pic de reacţie, tot şirul de nereguli care au condus aici. Spre încălcarea Constituţiei înseşi care stipulează că ''nimeni nu este mai presus de lege'', votată de popor, s-a găsit o instituţie părtinitoare care să-i dea preşedintelui IMUNITATE PENTRU ORICE, ce constituie izvorul fărădelegilor unora care au făcut în scăldătoare când au fost mici şi s-au trezit, când au crescut, în cel mai înalt jilţ al ţării.
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+22
Dle Nistorescu, tema cheltuielilor in afara legii, cu prilejul deplasarii saptamanale, private, la Sibiu si retur, trebuie mentinuta constant si eventual facuta o plangere la Parchet! Este buna pentru a fi reconsiderarata dupa mandatul acestui grof de ev mediu tarziu, paralel cu interesele romanilor! Va veni vremea sa raspunda! Cum el a instigat un dosar penal impotriva procurorului general si vicepremierului pentru folosinta "abuziva" a coloanelor oficiale si lui trebuie sa i se faca un dosar, de data asta pe bune!
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
HaHaHa @ iancu de la Hunedoara
+4
Iar in viitor sa poata candida la postul de Presedinte numai bucurestenii !! Cine-i din Ardeal n-are decat sa ramana primar la Glimboaca ! HaHaHa !!!
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017