×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:18
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Mulțumitul și nemulțumitul Iohannis

Purtătoarea de cuvînt Pușcalău-Dobrovolschi ne-a readus aminte un lucru care putea să rămînă îngropat chiar în momentul în care a fost rostit. Cică președintele nostru cel tăcut și gînditor este foarte mulțumit de felul în care funcționează DNA. Sunt absolut convins că președintele Iohannis, atunci cînd a rostit aceste cuvinte, era cum nu se poate mai sincer. Chiar este mulțumit de DNA. Sau, mai exact spus, de Laura Codruța Kovesi. Privind lucrurile cu oarecare detașare, chiar ar trebui să remarcăm o încîntare a președintelui României. DNA-ul merge strună, tovarăși! DNA-ul a făcut suficientă imagine în presa străină, a demolat nenumărați politicieni ai opoziției sau chiar ai partidului care îl susține. I-a ras chiar și pe cei care au muncit din greu la victoria lui Klaus Iohannis și apoi au fost arestați, trambalați prin tribunale și filmați în cătușe, ca, mai apoi, totul să se fîsîie cu discreție.

De ce n-ar fi Klaus Iohannis mulțumit de DNA? I-a măturat pe toți incomozii din preajma sa și pe toți adversarii mai importanți. Nu DNA i-a tocat nervii lui Victor Ponta, ca acum, cînd nu mai contează de nici un fel, să aflăm o știre mai pierdută decît ora de începere a unei piese de teatru? Că dosarul lui Victor Ponta, disjuns de DNA și trimis la Parchetul General, a fost închis? Super!? De mirare că președintele nu i-a trimis vestea împreună cu o sticlă de șampanie și cu un bilețel pe care să scrie: „Scuze! Scopul scuză mijloacele! Klaus Iohannis“.

Cum să nu fie mulțumit președintele de DNA? A dispus Laura Codruța Kovesi (căci nimic nu se inițiază fără dispoziția sa) o cercetare a dosarului cu declarația în fals a doamnei Carmen Iohannis?A cercetat DNA-ul afacerea scandaloasă din jurul modernizării pistei și a Aeroportului Internațional Sibiu? Poimarți! A cercetat DNA-ul cum s-a decis sentința din dosarul 1672/306/2007, prin care Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit succesorul patrimonial al Grupului Etnic German (organizație fascistă interzisă prin Convenția de Armistițiu din 1944 și cu bunurile confiscate printr-un Decret Regal)?
Cum să îl încurce Laura Codruța Kovesi pe președintele în exercițiu, de care depinde scaunul ei? Încă nu s-a găsit cineva mai puternic care să-i ceară o asemenea cercetare!

De ce n-ar fi Klaus Iohannis mulțumit de DNA? Ar fi ca și cum o asemenea întrebare i-ar fi fost pusă în legătură cu Înalta Curte de Casație și Justiție, pe vremea cînd era condusă de Livia Stanciu! Nimeni nu își mai aduce aminte de mai puțin mediatizata vizită a președintelui României la Înalta Curte de pe strada Batiștei, unde Klaus Iohannis a descins cu prioritate (fiind printre primele instituții călcate de piciorul prezidențial). De ce? Pentru a identifica nevoile de dotare ale acestei Curți atît de importante și unde domnia sa tocmai avea un dosar în care era judecat pentru incompatibilitate. Sigur că președintele nostru curat, moral, corect ca Traian Băsescu, nu a scos o vorbă despre dosar. A întrebat numai despre dulapurile de pe holuri, despre sumele necesare modernizării și zugrăvirii Curții, despre nivelul de trai al judecătorilor și, eventual, despre ce post și-ar dori doamna președintă în cazul unei promovări etc. Noi bănuiam că toate cele pentru care s-a dus vor rămîne exact cum au fost. Absolut la fel! Pardon! Un singur lucru. S-a închis dosarul unuia, Klaus Iohannis din municipiul Sibiu!

De ce n-ar fi președintele mulțumit de DNA? Din cauza lui Mitică Dragomir? Din cauza celor de la RCS-RDS? Păi, nu muncesc de le sar ochii la lustruirea imaginii președintelui? Și apoi, nu este de nivelul lui să comenteze micile uscături apărute în activitatea minunatei noastre direcții anticorupție! Ce Negulescu, ce Papici, ce Eva?! Numai pe ei îi vedeți?

Vorbim și noi prostii, fără să știm că marile succese în anticorupție nu se obțin cu academicieni și cu profesori, ci cu alde Uncheșelu, cu Danileț, cu Portocală, cu băieții dispuși să facă sacrificii pentru dreptate.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 12 iulie 2017
10424
 | 51
 | 48
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
gusteru
+4
Dupa ce l-au decapat pe portocala acum il decapeaza si pe uncheselul, adicatelea oamenii de baza ai DNA-ului. Noi suntem DNA si nu ne lasam decapati! Suntem o tara de hoti, banditi si violatori de nu gasim vreo 50 de procurori curati sa faca curatenie in Romanica. Daca procurorii sunt curati, m sunt sigur ca au parinti, frati, surori si prieteni murdari. Vai de tara noastra. Singura solutie este sa importam procurori germani fiindca tot ne dau lectii si fara bube in cap ca sa le cofiscam averea ilicita a smecherilor tranzitiei.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+14
Pt "cap limpede" : Serios!? " nu are poporul pe care il merita" .... Vai de mine, dar de ce mai sta pe aici cu un asemenea popor "tampit" !? Sau "poporul" sau era cel din ianuarie cand a "fraternizat cu strada" indemnandu-i la revolta contra unui guvern legitim !? Daca aceste " capete limpezi" pot emite asemenea judecati de valoare, atunci ce sa mai spunem despre cei care nu au " cap limpede" si o tin langa cu noul binom...
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
MYSEBI
-12
In Foto sunt 2 buc personaje dintre cele mai dezavuate la aceasta ora in Romania , insa , zic unii , ca acestea ar putea deratiza complet pubela politico-financiara din Romania .....
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha @ MYSEBI
+21
Daca ar fi asa cum zic unii, personajele ar trebui sa inceapa deratizarea cu ele insele, obligatoriu.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+23
Mă distra lăudăroșenia și imbecilitatea multora cu ”primu care dă mâna”, când după investire s-a și grăbit românu Claus să se ducă in america, când de fapt s-a dus să dea 4 miliarde pe ”patrioți”, afacerea de fapt fiind cerșită de români,.. pentru imagine. E , dacă nu vor fi bani de pensii,.. mâncăm patrioți,.. căci se pare că interesele mafiote sunt mai mari decât bunăstarea poporului...Apropoo,.. știe cineva care sunt șansele unui sau unor patrioți față cu un satan 2 sau bulava ?? Zerroo. Insă 4 miliarde sunt bani frumoși,.. plus comisioanele.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
vasile
+19
Asta-i realitatea romaneasca !
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Crocodilul
+23
Doua mumii si-au dat mina.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Tiaso
+17
Infractorii si hotii stalinisti sunt multumiti unii de ceilalti.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
CAP LIMPEDE
-45
la ora ACTUALA presedintele IOHANNIS n-are rival, n-are termen de comparatie cu presedintii altor tari de marimea noastra.E pe locul 3 in EUROPA, ca notorietate ,prestanta, discurs , imediat in urma lui MERKEL si MACRON. Problema e=ste ca e sabotat in interior,ca n-are populatie pe masura lui. Cu populatie pe masura SI PT FOLOSINTA lui CARAGIALE, lui CEAUSESCU,lui bobu,nu POTI DREGE MULTA VREME BUSUIOCUL.
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin
-40
Bre Nistorescule , am sa cred tot ce spui despre Iohannis cand ai sa te dai de ceasul mortii intrebandu-te cum a facut musiu Dragnea imensa avere pe care o are ! Asta nu te intereseaza , n'asa ? Tu stii una si buna Iohannis si Iohannis ! Da' chiar , cum Dumnezeu de nu va intereaza pe niciunul din deontologii din presa cum drac' a facut domnu' Livu averea asta ? P.s.: Asa cum vreau eu sa ajunga domnu' Livu prim ministru , cred ca nici Bombonica nu vrea ! Daca Dragnea era PM din februarie acum Romania era o tara linistita si musiu Dragnea si PSD-ul la muzeul de istorie ! Al Partidului desigur ! P.S.2: Pariu ca la nici 6 luni dupa ce domnu' Livu se va inscauna PM , Romania va deveni o tara libera !
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Nastratin
+6
Johanis e preşul Romăniei , nu Dragnea ... ! Dragnea deja este condamnat ... , şi probabil , dacă justiţia va hotărî că a furat , va mai primi pedepse , aşa e normal ... ! Dar , atît timp cît justiţia a hotărît că Johanis şi-a însuşit nişte bunuri în mod fraudulos după fals şi uz de fals ... , şi ăsta nu are nicio tresărire de conştiinţă , ba mai mult ... , impostura nu-i dă pace şi solicită ca penalii să facă un pas înapoi ... !
Publicat Joi, 13 iulie 2017
+Răspunde
bracinari
+35
Nu inteleg niciacum menirea cu DNA. Sa obstrueze guvernarea tarii aleasa de popor? Pe motiv de corruptie? Sa terminat coruptia la ei? DNA sa se uite prima data la cazurile de corruptie musamalizate la cei care au impus DNA la noi.
Publicat Miercuri, 12 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Revoluția neurochirurgiei
Publicat acum 11 ore şi 55 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 20 ore şi 36 minute
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum o oră şi 59 minute
Un maidan numit CSM: A doua zi e mai cumplit
Publicat acum o oră şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 11 minute