Munteanu: M-a surprins incapacitatea de reacție a PNL

Marian Munteanu a explicat pentru B1 TV care a fost contextul în care a încetat să mai fie candidatul PNL pentru Primăria Capitalei și de ce crede că a devenit ținta unor atacuri venite chiar din interiorul partidului.

Întrebat de Cornel Nistorescu dacă a fost dezamăgit de atitudinea liberalilor, Munteanu a răspuns: ”M-a suprins incapacitatea de reacție. Au necazuri destule, ce să le mai spun”. Fostul candidat al liberalilor a dezvăluit că Mircea Ionescu Quintus a deschis discuția despre retragerea lui.

”Situația ajunsese la un punct destul de dificil, nu atât atacurile din exterior, insultele, lucruri grave, dar în interior intraseră în acțiune grupuri care au încercat să profite pentru a plăti polițe sau pentru a construi direcții proprii. Mi se pare imaturitate politică să te lupți în partid în timpul campaniei.

Domnul Quintus a deschis discuția. I-am dat un telefon pentru a încerca să lămuresc un pasaj extras din presă de acum câțiva ani și care pe bună dreptate l-a deranjat. I-am cerut scuze și am încercat să-i explic situația. Atunci au fost atacate și celelalte probleme cu privire la reacția unor grupuri din partid. A și spus public că unii apelau la el ca la un factor de mediere în partid”, a mai declarat Marian Munteanu.

Acesta a explicat și de ce crede că a devenit ținta atacurilor: ”Bugetul Capitalei este interesant pentru multă lume din toate zonele politice. Am toate motivele să bănuiesc, să mă gândesc că au fost și grupuri apropiate de unele organizații sau persoane din partid care au fost neliniștite de perspectiva ajungerii în poziția de Primar General a unei persoane care era destul de bine cunoscută în zonele acestea. Primul lucru pe care l-am spus la începutul campaniei e că nu fur, și am spus și cu alte prilejuri, și că suntem într-un așa dezastru că dacă nu introducem un climat de corectitudine ne vom prăbuși”.

”Sigur că în calitate de Primar General lucrezi cu un Consiliu. Unul dintre primele lucruri pe care le-aș fi făcut: aș fi clarificat lucruri din organizarea primăriei. Un audit, o evaluare corectă a situației contractelor. Era greu să căpușeze cu mine că mai știu și eu câte ceva și m-aș fi înconjurat de oameni de o anumită calitate profesională și etică”, a mai susținut Munteanu.

Acesta a mai spus că nu îi pare rău pentru el, pentru că oricum nu vâna această funcție, dar îi pare rău pentru bucureșteni deoarece ar fi putut să-i ajute: ”Mie-mi pare rău pentru orașul meu, pentru bucureșteni, nu pentru mine că eu nu mi-am făcut un obiectiv în viață să ajung în funcție, dar puteam aduce ceva bun pentru Capitală. Poate mesajele mele îi vor determina pe unii să ia din acest tip de viziune”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.